30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

AKÜ Tıp'ta mezuniyet sevinci

AKÜ TIP'TA MEZUNİYET SEVİNCİ

AKÜ Rektörü Mustafa Solak, hekimliğin ırk, dil, din, cinsiyet gibi ayrımcılıklarla bağdaşmadığını belirterek, "Tüm insanlara karşı eşit mesafede durun. Hekimliğin size yaşatacağı gurur ve mutluluğu hiçbir meslek yaşatamaz" dedi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi'nin 2010-2011 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. AKÜ Ahmet Necdet Sezer (ANS) Kampüsü Atatürk Kongre Merkezi'nde (AKM) yapılan törenin ardından 44 öğrenci kep attı. AKM'deki törene; bu yıl Kütahya'dan milletvekili seçilen AKÜ Tıp Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi Vural Kavuncu, AKÜ Rektörü Mustafa Solak, AKÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Ahmet Songur, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü (PMYO) Hasan Şahin, çok sayıda davetli ve öğrenci velileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan AKÜ Rektörü ve aynı zaman da Tıp Fakültesi Dekan Vekili olan Mustafa Solak, Tıp Fakültesi'nin 4'üncü dönem mezuniyet törenini gerçekleştirdiklerini söyledi. Fakültenin 2002 yılında eğitim-öğretime başladığından beri 152 mezun verdiğini aktaran Rektör Solak, bugün bu sayıya 44 kişinin daha eklendiğini ve sayının 190'a ulaştığını kaydetti.

Solak, öğrencilerin yaşama hazırlanmasında özverili çalışan, onları daha donanımlı olmaları yolunda her türlü çabayı gösteren Tıp Fakültesi eğitimcilerine de teşekkür etti. Solak, "Sizler, karşılaştığınız tüm zorlukların üstesinden gelerek gece-gündüz, öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmesi için elinizden gelenin en iyisini yaptınız. Gayretiniz, her türlü takdire şayandır" dedi.

Ailelere seslenen Solak, AKÜ ailesi olarak çok mutlu ve gururlu olduklarını belirterek, şöyle dedi: "Bu mutluluğu bizimle paylaştığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bugün evlatlarınızın hayatında yeni bir döneme, iyi yetişmiş, özgüvenleri yüksek ve üreten bireyler olarak büyük bir gönül rahatlığı içinde gönderiyoruz. Emek isteyen yoğun ve uzun eğitimleri boyunca sizler de çocuklarınızla beraber sevinci, üzüntüyü, yorgunluğu, heyecanı ve tüm coşkuyu yaşadınız."

Öğrencilere de öğütler veren Solak, bugünden başlayarak yeni sorumluluklar üstleneceklerini söyledi. Türkiye'nin gelişmesinde ve kalkınmasında Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının emanet ettiği Cumhuriyet'in yaşatılması ve daha aydınlık bir geleceğe taşınma sürecinde öğrencilerden beklentilerin olduğunu aktaran Solak, yaşamın her döneminde bilimin ve aklın ışığında evrensel değerlere ve eleştirel düşünme yeteneğine sahip, ileri görüşlü, farklı düşüncelere saygılı birer birey olmaları gerektiğini bildirdi.

"Ne kadar onurlu ve yüce bir mesleğinizin olduğunu hiçbir zaman unutmayınız" diyen Solak, hekimliğin ırk, dil, din, cinsiyet gibi ayrımcılıklarla bağdaşmadığını belirtti. İyileştirilen hastaların gözlerindeki ışıltının en büyük kazanç olacağını belirten Solak, şöyle devam etti: "Onlar bütün sıkıntılarınızı unutturacaktır. Hastalarınızla aranıza mesleğinizden başka bir şey koymayın. Tüm insanlara karşı eşit mesafede durun. Hekimliğin size yaşatacağı gurur ve mutluluğu hiçbir meslek yaşatamaz."

Gelişen ve değişen Türkiye'de sağlık eğitimi ve sağlık hizmeti sunumunun yeniden gözden geçirildiği bir dönem yaşandığına dikkat çeken Solak, "Mesleğinizi uygulamaya başladığınızda zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Zaman zaman çalışma koşullarınızın yetersizliği, yaşayabileceğiniz fiziksel ve ruhsal travmalar, sizi mutsuz ve kırgın hale getirebilir. Ancak sizler mesleğiniz onurunu ve kutsallığını asla göz ardı etmeyin. İçeceğiniz andı bilerek, hissederek, yaşam felsefeniz olarak kabul edip hiçbir şeyinsizi yıldırmasına müsaade etmemelisiniz. Hekimliğin bir yaşam şekli olduğunu asla unutmayın" diye konuştu.

Solak'ın konuşmasının ardından öğrenciler yemin ederek, mezuniyet sevnçlerini keplerini havaya atarak kutladılar.

AKÜ TIP'TA MEZUNİYET SEVİNCİ
AKÜ TIP'TA MEZUNİYET SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2011 Cuma 19:00:01
Güncelleme :25 Haziran 2011 Cumartesi 00:51:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?