3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

AKÜ'de Enerji ve Çevre Paneli

Çevre haftası etkinlikleri çerçevesinde Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Çevre ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile "Enerji ve Çevre Paneli” düzenlendi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Kocatepe Konferans Salonu’da düzenlenen "Enerji ve Çevre" paneline öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Enerji ve çevrenin öneminin anlatıldığı panelde E.M.O Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Pektaş, Süleyman Demirel Üniversitesi Yenilebilir Enerji Kaynakları Araştırma Uygulama Merkez Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Üçgül, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Enerji Enstitüsü üyesi Doç. Dr. Durmuş Kaya ve Asmaz Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akif Asmaz konuşmacı olarak yer aldı.

Panelin açılış konuşmasını Çevre ve Orman Müdürlüğü İşletme Yönetimi Uzmanı Mustafa Malbora yaptı. Malbora, katılımcılara küresel ısınma ve iklim değişikliğinde uluslararası toplumun yeri ile ilgili bilgiler verdi.

Malbora'nın ardından kürsüye gelen Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Pektaş ise Kyoto sözleşmesine göre Türkiye'nin yeni enerji politikalarının nasıl şekilleneceğini anlattı. Pektaş ayrıca Kyoto sözleşmesi ile Türkiye'nin önemli bir konum elde ettiğine de değindi.

Pektaş’ın ardından konuşan Yrd. Doç. Dr. İbrahim Üçgül’de yenilenebilir enerji kaynakları ve Afyonkarahisar için yeni uygulamalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Konuşmaların ardından panel sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 12:33:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?