4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

AKÜ'de şenlik zamanı

Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) 17. Bahar Şenliği başladı.

12-13 Mayıs tarihleri arasında yapılan, Afyon Kocatepe Üniversitesi 17. Bahar Şenliği'nin ilk günü coşkulu bir şekilde start aldı. Bahar Şenliklerinin açılış konuşmasını yapan Rektör Ali Altuntaş, üniversite olarak yoğun bir akademik yılı tamamlamaya hazırlandıklarını belirtti.

Rektör Altuntaş, "Hep birlikte çalıştık, ürettik ve 2008-2009 akademik yılında da önemli başarılara imza attık. Şimdi de hep birlikte eğleneceğiz. Bahar şenliğimiz, üniversite öğrenciliğinin sadece ders çalışmak, araştırma yapmak olmadığını, Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencilerinin çok yönlü bireyler olarak yetiştiğini de ortaya koyacaktır. Öğrencilerimiz akademik yıl boyunca hazırlandıkları gösterilerini ve çalışmalarını ve ürünlerini standlarda sergileyecekler." dedi.

Konuşmaların ardından 17. Bahar Şenliği etkinlikleri, Almanya Hamm Gençlik Merkezi tarafından sergilenen dans gösterisi ile devam etti. Büyük ilgi gören gösteride, Almanyalıların yanında iki Türk vatandaşının da bulunması katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Açılış gösterilerinde miniklerin sergilediği Jimnastik Gösterisi de büyük ilgi gördü. Etkinlikler, Bayat Meslek Yüksek Okulu tarafından Karadeniz Yöresi kolbastı şov ve Sandıklı Meslek Yüksek Okulu tarafından sergilenen halk dansları gösterileri ile devam etti.

Şenlikte, ulusal dans, çok sesli koro, dümtek gösterisi ile İscehisar Meslek Yüksek Okulu tarafından Halk Dansları Ekibi'nin gerçekleştirdiği Ege Yöresi oyunları sahnelendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 23:20:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?