3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

AKÜ'de yeşil seferberlik

AKÜ 10 BİN AĞAÇI TOPRAKLA BULUŞTURULACAK

Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampusü'ne Çevre ve Orman Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, TEMA Vakfı İl Temsilciliğinin desteği ile toplam 10 bin adet ağaç dikilecek.

AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampusü (ANS) Barış Manço Gençlik Şölen alanında düzenlenen "2. Ağaç Dikme Şenliği" törenine Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Garnizon Komutanı Vekili Kurmay Albay Cengiz Tatar, İdare Mahkemesi Başkanı Sedat Koç, Rektör Prof. Dr. Ali Altuntaş, Afyonkarahisar il protokol üyeleri ile üniversitenin akademik ve idari personelinin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Müzik ve halaylar eşliğinde şenlik havasında geçen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş, ağaç dikmenin ve yetiştirmenin önemine değindi. Altuntaş, "Göreve geldiğimde öğrencilerimizden Kampusün çok ağaçsız olduğuna, bir tek ağaç gölgesi dahi bulunmadığına dair geri bildirim olduğunu görmüştüm. Bu durum beni son derece üzmüştü. Buradan hareketle kampusumuzu ağaçlandırmaya ve bir daha böyle bir yorum olmaması için gayret göstermeye karar verdik. İlk olarak 31 Mart 2009 tarihinde 10 bin adet ağaç dikmeyi hedeflediğimiz bir çalışma başlattık ve bu hedefimiz, başta Sayın Çevre ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu olmak üzere Sayın Valimiz Haluk İmga'nın desteği ile 13 bin adete ulaştı. İlk etapta iğde, çınar, akasya, meşe, kestane, söğüt, ardıç, mazı, servi ve çam ağaçları Kampüsü'müze dikilmiş oldu. Bu çalışmalarımız her altı ayda bir dikim mevsimlerinde devam edecek. Üniversitemiz öğrenci kulüplerine ve tüm öğrencilerimize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

AKÜ Halkbilim Uygulama ve Araştırma Merkezi Halk dansları topluluğunun gösterisinin ardından Afyonkarahisar protokol üyeleri de birer ağaç dikti. Tören, Grup Kocatepe konseri ve yemek ikramının ardından sona erdi.

AKÜ 10 BİN AĞAÇI TOPRAKLA BULUŞTURULACAK
AKÜ 10 BİN AĞAÇI TOPRAKLA BULUŞTURULACAK
AKÜ 10 BİN AĞAÇI TOPRAKLA BULUŞTURULACAK
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 10:52:04
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 11:47:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?