3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

AKÜ'den 'Sanat Engel Tanımaz' projesi

Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından, "Sanat Engel Tanımaz" adlı eğitim projesi hazırlandı. 

AKÜ'den yapılan açıklamada, Avrupa Birliği Gençlik ve Eğitim Programları Merkezi Başkanlığı'na 2007 Şubat ayı içerisinde sunulan projenin, Türk Ulusal Ajansı tarafından kabul edildiği belirtildi. Amacı, sanatı civar bölgelerdeki imkanları kısıtlı gençlere ulaştırmak, ilgisi ve yeteneği olup çeşitli nedenlerden dolayı fırsat bulamayan engelli gençleri topluma kazandırmak, onları toplumdan dışlanma psikolojisinden uzaklaştırmak ve kendilerine güvenlerini sağlamak olan projenin hedef kitlesini bedensel engelli ve maddi imkanları kısıtlı 15-25 yaş arasındaki gençler oluşturuyor. Bu bağlamda sanatsal, kültürel ve sosyal açıdan imkanları yetersiz olan Konya'nın Doğanhisar ilçesi projenin uygulanacağı bölge seçilerek, bölgedeki 21 ilköğretim okulunda çalışmalara başlandı. 

Proje, AKÜ Devlet Konservatuvarı öğrencilerinden oluşan Birleşik Heyecanlar Grubu tarafından yürütülecek. 30 Ekim tarihinde başlayacak olan proje, 3 aylık bir süre içerisinde yürütülecek. Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Gençlik ve Eğitim Programları Merkezi Başkanlığı, AKÜ Devlet Konservatuvarı, Doğanhisar Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen proje için 5 bin 100 euroluk hibe verildi. Proje kapsamında Güzel Sanatlar Lisesi ve konservatuvara gitmek isteyen öğrenciler bu konuda yönlendirilecek ve özellikle fiziksel engeli bulunan kişilere öncelik verilerek, fiziksel özelliklerine göre çalabilecekleri uygun enstrümanlar temin edilecek. Projenin gerçekleştirilmesinde kişisel ve teknik destek alınacak. Bu konuda, eğitim verecek gruba AKÜ'nün akademisyenleri danışmanlık yapacak. Teknik anlamda gerekli olan bilgisayar, projeksiyon cihazı, piyano, çeşitli enstrümanlar ve diğer ihtiyaçlar kiralanarak teknik destek sağlanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 12:23:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?