3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

AKÜ'nün büyük başarısı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde (Mavi Hastane), yaşamını kaybetme tehlikesi bulunan 78 yaşındaki bir hastaya bypass ameliyatı yapıldığı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Halim Sözbilir, yapılan son ameliyatın, AKÜ hastanelerinin Afyonkarahisar ve bölgesindeki kalp ve damar hastalarının güvencesi olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi. Sözbilir, "Mavi Hastane’de hizmet vermeye başlayan Koroner Angiyografi ve Kalp Kateterizasyon Ünitesi’ndeki ön incelemelerden sonra gerekli görülen ameliyatlar kalp ve damar cerrahisi ameliyathanesinde yapılmaktadır. Hastanemizin tüm birimleri, gelişmiş teknik donanıma sahiptir. Hastanemizde ilk açık kalp ameliyatının yapıldığı 14 Ocak 2004 tarihinden bu yana, her türlü kalp ve damar operasyonu başarıyla uygulanmaktadır" diye konuştu.

Bu arada, bypass ameliyatının, Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi ve ekibi tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2005 Cuma 16:15:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?