2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

AKÜ'ye 2 yeni traktör

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesine eskiyen altyapı ve teknolojinin yenilenmesine yönelik iki adet traktör alındı. 

Traktörlerin tanıtım töreninde konuşan Veteriner Fakültesi Zootekni ve Hayvan Besleme Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tekerli, manda yetiştiriciliğini halk arasında teşvik ederek, Afyonkarahisar'a özgü bir marka oluşturmak ve mandacılık alanında endüstrileşmenin sağlanması amacıyla "Kocatepe Mandacılık Araştırma Enstitüsü"nün üniversite bünyesine katılmasının sağlandığını açıkladı. 

Tekerli, şöyle konuştu; "Çeşitli nedenlerden dolayı küçük bir alana sıkıştırılmış olduğu için bitkisel ve hayvansal üretim yapma imkanı düşen Kocatepe Üniversitesi Hayvacılık Araştırma Merkezi’nde (KÜHAM) "Pırlak Koyunlarının Halk Elinde Islahı" adlı bir proje geliştirildi. Bu projede, bölgeye uyumlu çoklu doğuran etci bir tip geliştirilmeye çalışılıyor. Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesine katılan "Mandacılık Araştıma Merkezi" ve üniversitemiz arazilerinde hayvanların arpa, buğday, tritikale gibi tahıl ile yonca, fiğ, korunga gibi kaba yem ihtiyacının karşılanması amacıyla üniversitemiz yönetiminin de onayı ile iki adet traktör alınarak, hedefimize ulaşmada önemli bir yol kat edilmiştir." 

Tekerli, alınan araçların, Afyonkarahisar'ın hayvansal üretimine katkı sağlayacağı gibi bilimsel araştırmalara ve veterinerlik alanındaki öğrenci uygulamalarına da hizmet edecek altyapının önemli bir kısmını oluşturacağını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 09:32:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?