2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Albay Tufan: Asıl özürlü vatan hainleridir

Afyonkarahisar İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda bir gün süreyle vatani görevlerini yapan 20 zihinsel ve bedensel engelliye, törenle tezkere verildi.

Afyonkarahisar’da zihinsel ve bedensel engelli 20 kişi, bir günlüğüne askere alındı. İl Jandarma Alay Komutanlığı bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Afyonkarahisar İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Hacı Ali Tufan, Türk kültüründe çok önemli bir yeri olan askerliğin, onurla yapılan şanlı ve şerefli bir görev olduğunu vurguladı.

Özürlülerle gurur duyulması gerektiğine dikkat çeken Tufan, "Asıl özürlü, tarihte haçlı zihniyetini, Ermeni mezalimini, işgal yıllarının zulmünü bu millete reva gören, hıncını, kinini, kundaktaki bebekten, ak sakallı dededen, hamile analardan ve savunmasız halktan alan insanlık değerlerinden yoksun olan vatan hainleridir. Ermeni uşakları ve onların yerli uzantılarıdır. Ancak bunların çaresi ve ilacı yoktur. Bu ülkede yaşayan herkes devletin insan gücünü oluşturur. Vatana hizmet sadece bedenle veya bilekle olmaz. Vatana hizmet, inançla, beyinle, yürekle olur. Milletine ve devletine sarsılmaz inançla bağlı bütün benliğiyle hizmet etmeyi ilke edinmiş ve yüreği vatan, devlet ve millet sevgisiyle çarpan kadın, erkek, çocuk, yaşlı, genç, güçlü ve güçsüz demeden herkes bu devletin asli değerleridir" dedi.

Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek ise yaptığı konuşmada, engelli vatandaşlara herkesin sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Yapılan konuşmaların ardından 20 engelli genç, yemin ederek terhis belgesi aldı. Törenin sonunda engellilerin geçiş töreninde, aileleri ve askeri yetkililer duygulandı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 20:59:29
Güncelleme :14 Mayıs 2005 Cumartesi 17:14:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?