4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Aleviler Kültür Derneği açıldı

Aleviler Kültür Derneği Afyonkarahisar Şubesi'nin açılışı, Aleviler Kültür Derneği Genel Başkanı Tekin Özdil'in katılımıyla gerçekleşti.

Afyonkarahisar Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen Alevi Kültür Derneği'nin Afyonkarahisar Şubesi açılış törenine Aleviler Kültür Derneği Genel Başkanı Tekin Özdil, Afyonkarahisar İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Kocakulak, AK Parti Belediye Başkan adayı Burhanettin Çoban, MHP Belediye Başkan adayı Hayrettin Barut, Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, DSP Belediye Başkan adayı Ahmet Arslan, siyasi parti il başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Aleviler Kültür Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Güllü, şöyle konuştu: "Alevi toplumunun yoğun olduğu Afyonkarahisar'da ne yazık ki örgütlü bir yapı temelleri atılmıştır. Bizlerde bu eksikliği gidermek için Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şubesini açma kararı aldık. Siz canların Alevi'siyle, Sünni'siyle, bu kültüre destek vermenizi bekliyoruz."

Aleviler Kültür Derneği Genel Başkanı Tekin Özdil de, yaptığı konuşmada, "Madımak ve Maraş'ta çıkan vahşet utancımızdır. Oraya sahip çıkıyoruz. Anadolu'da toplumumuz en az okuyanı liseyi okuyor. Çoğumuzun vakıf olduğu bir şey var. Bu topraklarda 1100 ve 1200'lü yıllarda devletleşmeler başladığında Anadolu topraklarında Aleviler vardı. Bugün nüfusun üçte biri hatta dörtte biri yani Alevi nüfus yoğunluğu ile yine karşı karşıyayız" dedi.

Cumhuriyetin kuruluşuna sınırsız bir destek verdiklerini anlatan Özdil, sözlerine şöyle devam etti: "Atatürk'ün Hacı Bektaş'a uğraması ve oradan destek alması ile beraber Anadolu'da demokratik laik bir devlet kuracağının müjdesini aldık. Atatürk ilk defa Cumhuriyet kelimesini Hacıbektaş'da ağzına almıştır. Ama ne yazık ki halâ bazı konularda yasaklı bir toplumuz. Hacıbektaş'a para ile giriyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir inançsal kesim kendi inanç mekanına para ile girmez. Bu sadece bizim ülkemizde

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2009 Pazar 21:59:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ÜMİT IP: 78.166.62.xxx Tarih : 27.01.2009 22:31:25

BİZ ALEVİLERE AFYONKARAHİSARDA ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİNİ KURAN BU İNSANLARA SONSUZ SAYGI VE SEVGİLERİMİ SUNUYORUM SAĞLIK VE MUTLULUKLAR DİLİYORUM. SEVGİLERİMLE