3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Ali Babacan Afyonkarahisar'da

BAŞBAKAN YARDIMCISI BABACAN AFYONKARAHİSAR'DA

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcı Ali Babacan, muhalefeti eleştirerek, "Milliyetçilik laf ile değil icat ile olur" dedi.

Partisinin Afyonkarahisar'daki bayramlaşma törenine katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcı Ali Babacan, yaptığı konuşmada muhalefeti eleştirerek, milliyetçiğin laf ile değil icat ile olduğunu söyledi. Dünyada problem neredeyse oraya eğildiklerini anlatan Babacan, "Artık dünyanın hangi ülkesinde problem varsa onu biz bir bakıma kendi problemimiz olarak algılıyoruz, onunla kaygılanıyoruz ve onunla ilgili gerekli adımlar ne ise atıyoruz. Hep hukuk diyoruz, adalet diyoruz, asla ülkelerin zayıflıklarından faydalanma yok. Fakir ülke, zengin ülke ayrımı yok. Hak neyse budur diyoruz. Onun hakkı varsa onu ona vereceksiniz diyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz" dedi.

Bugün Afrika'da 53 ülke olduğunu ve bunlardan 37'sinde Türkiye'nin kalkınma projeleri bulunduğunu vurgulayan Babacan, bu ülkelerin devletin bizzat kaynak ayırdığı ülkeler olduğunu kaydetti. Babacan konuşmasına şöyle devam etti:

"Biraz önce Orhun Abideleri'nden bahsedildi. Bu gerçekten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk yaptığı Moğolistan ziyaretinde oraya gidip görmüş ki kendisi anlattı. 'Uçak diyor öyle pist falan yok toprak, çayır bir alana indirildi' diyor. Maalesef bizim tarihimizin bilinen ilk yazılı eseri Orhun Abideleri yıkık dökük. Şimdi sözüm ona milliyetçilik diyen partilere diyoruz. Ya siz hepiniz bu ülkede dönem dönem iktidar olmadınız mı? Çok geriye de gitmeyin. Bizden önceki iktidarda hangi parti iktidarda vardı, hangi partilerden oluşuyordu bu iktidar. Niye oralara gitmediniz, niye bakmadınız, niye el atmadınız, niye savunmadınız? Milliyetçilik laf ile olmuyor, milliyetçilik icraatla oluyor. Ortaya konan eserlere bakacaksınız. Kim ne yapmış buna bakacaksınız. Milliyetçilik bu milleti çok sevmektir. Milliyetçilik çok çalışmaktır. Biz böyle görüyoruz ve o çizgide hareket ediyoruz."

Babacan, konuşmasının ardından Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katıldığı bayramlaşma töreninde partililerle bayramlaştı. Babacan, daha sonra karayolu ile Ankara'ya gitmek üzere Afyonkarahisar'dan ayrıldı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI BABACAN AFYONKARAHİSAR'DA
BAŞBAKAN YARDIMCISI BABACAN AFYONKARAHİSAR'DA
BAŞBAKAN YARDIMCISI BABACAN AFYONKARAHİSAR'DA
BAŞBAKAN YARDIMCISI BABACAN AFYONKARAHİSAR'DA
BAŞBAKAN YARDIMCISI BABACAN AFYONKARAHİSAR'DA
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2009 Cumartesi 17:57:04
Güncelleme :28 Kasım 2009 Cumartesi 18:28:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?