1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Ali Ekber Çiçek türkülerle anıldı

AKÜ'DE ANMA KONSERİ

Sanatçı Ali Ekber Çiçek, ölümünün 4. yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuarı Türk Halk Müziği İcra Topluluğu tarafından bir konserle anıldı.

AKÜ Öğretim Görevlisi Servet Yaşar'ın hazırlayıp yönettiği Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenen konserde, Ali Ekber Çiçek'in unutulmaz türküleri seslendirildi. Konsere konuk sanatçı olarak katılan Arif Sağ da Çiçek'in türkülerini yorumladı.

HAPİSHANE ÇALGISI OLARAK GÖRÜLÜRDÜ

Sağ, konserde yaptığı konuşmada, üniversitelerde Türk Halk Müziği dallarının kurulması gerektiğini belirterek, "İstanbul'a ilk geldiğim 1961 yılında elimize bağlama alıp gezmeye korkardım. Çünkü elinde bağlamayla gezenlere hapse girip çıkmış denirdi. Çünkü bağlama bir hapishane çalgısı olarak görülürdü. Ama bugün artık gençlerimiz bağlamayı sırtına atıp koltuklarının altına kitaplarını alıp okula gidiyor. Bu gerçekten çok büyük bir gelişmedir" dedi.

Konseri, Vali Yardımcısı Mustafa Akdoğan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol, Hava Meydan Komutanı Hava Piyade Kurmay Albay Cengiz Tatar, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Baro Başkanı Mümtaz Akıncı ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci izledi.

AKÜ'DE ANMA KONSERİ
AKÜ'DE ANMA KONSERİ
AKÜ'DE ANMA KONSERİ
AKÜ'DE ANMA KONSERİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 11:22:04
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 12:22:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?