3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Almanya'dan kardeş geldi

Afyonkarahisar'la "Kardeş Kent" olan Almanya'nın Hamm Şehri'nin Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Peterman ve beraberindeki heyet, Afyonkarahisar'a geldi.

Afyonkarahisar'daki temasları çerçevesinde, beraberindekilerle birlikte ilk olarak Belediye Başkanı Abdullah Kaptan'ı ziyaret eden Hamm Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Peterman, birlik ve beraberlik mesajları verdi. 200 bin nüfuslu Hamm Kenti'nde 11 bin 800 Türk vatandaşının yaşadığını ifade eden Peterman, "Heyetimle birlikte Afyonkarahisar'da olduğum için çok mutluyuz. Burada gördüğümüz misafirperverlik ve dostluğun, daha da pekişeceğine inanıyorum. Avrupa Birliği (AB) yolunda almamız gereken daha uzun yol var. Fakat biz Almanlar, Türkler ile eski dostluğumuza dayanarak bu yolu hızlandıracağımızı ümit ediyoruz. Bu bağlamda Afyonkarahisar ve Hamm Belediyesi olarak işleri hızlandırıp istenilen hedefe varmak istiyoruz. Böylelikle geleceğin toplumunu oluşturacak olan gençlere de birtakım yolları açmış olacağız. Yaptığım birçok ziyarette gördüm ki, Türkiye çok çok ileri bir konumda. Her ne kadar durum böyleyse, problemler de olacaktır. Allah'ın kelamı herkesin üzerine olsun" dedi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan ise Hamm Kenti'ne yaptıkları ziyarette kendilerine gösterilen sıcak karşılama, yakın ilgi, dostluk ve sevgiden dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Alman heyetine Türk misafirperverliğini ve dostluğunu göstermek, bizim için de büyük onur olacaktır. Hamm Belediyesi ile temaslarımız, kültürel, sosyal ve ekonomik açıdan en üst düzeyde devam edecektir" diye konuştu.

Ziyaret sonunda her iki belediye başkanı birbirlerine çeşitli hediyeler verirken, Hamm Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Peterman, Afyonkarahisar Belediyesi'nin anı defterini de imzaladı. Peterman'ın, anı defterine, "Gelecekte en güzel çalışmalara beraber imza atmak dileği ile Allah'ın selamı üzerinize olsun" yazdığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2005 Perşembe 16:26:14
Güncelleme :18 Ağustos 2005 Perşembe 16:29:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?