30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Alperenlerden Suriye protestosu

ALPERENLERDEN SURİYE PROTESTOSU

Afyonkarahisar'da, Alperen Ocakları üyesi bir grup tarafından Suriye'de yaşanan olaylar protesto edildi.

Afyonkarahisar Alperen Ocakları üyesi yaklaşık 15 kişilik grup, PTT önündeki basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Alperen Ocakları Afyonkarahisar İl Başkanı Selim Coşkun, Ortadoğu'nun yeniden şekillendiğini, yıllardır ezilen mazlum milletlerin yerli haykırışları, zalim diktatörlerin toplarına tüfeklerine galebe çaldığını belirtti. Bu masum duygular ile başlayan devrimlerin, yine küresel güç odaklarının kendi faydalarına süreci yönetme arzuları ile baltalanmaya çalışıldığını söyleyen Selim Coşkun, "Ümidimiz o yöndedir ki, bu şekillenme süreci bölgedeki Müslüman milletlerin kendi inanç ve medeniyet kodları ekseninde tamamlansın" dedi. Son günlerde komşu ülke Suriye'de de zulüm boyutlarının giderek arttığına dikkat çeken Coşkun, yıllarca zalim rejimin altında ezilmiş mazlum Suriyeli'lerin artık canları ile imtihan olduğunu ifade etti.

Devletin sınır bölgesinde oluşturduğu kampları olumlu karşıladıklarını aktaran Coşkun, şöyle devam etti: "

Diğer dikkat çekmek istediğimiz bir konu ise Suriye'deki örselenmeye çalışılan ve süreç içerisinde en fazla şehit veren gruplardan da biri olan Türkmen varlığıdır. Sayıları üç milyonu bulan ve nüfusun yüzde 15'i civarına tekabül eden Türkmen kesim, ülkemizin sınır boylarında Suriyeli kardeşlerimize kucak açmasının da etkisi ile sistemli bir şekilde zulme maruz kalmaktadır. Bu Türkmen varlığı geçmişten günümüze gerek asimilasyon politikaları gerekse de örgütlenme anlamında önlerine koyulan engellerler sebebi ile yok edilmeye ve yok sayılmaya çalışılıyor."

Millet olarak bölgedeki mazlum toplulukların acılarını siyasi tartışmaların gölgesinde yeterince hissetmediklerini üzüntü içerisinde gözlemlediklerine dikkat çeken Coşkun, "Bizler gerek ilahi serüvenin gerekse de tarihimizin bize bu coğrafyada yüklemiş olduğu mesuliyeti unutamayız. Nerde bir mazlum varsa onun yanında olma zorunluluğumuzu ön plana çıkartmak mecburiyetindeyiz. Suriye de hayatını kaybetmiş şehitlerimizin ruhlarına Allah'tan rahmet diliyor ve zulme maruz kalmış çok kıymetli kardeş Suriye halkına da bu vesile ile dualarımızın onlarla olduğunu hatırlatıyoruz" diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

ALPERENLERDEN SURİYE PROTESTOSU
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2011 Cuma 17:37:05
Güncelleme :24 Haziran 2011 Cuma 19:14:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?