4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Altın kanatlı kelebekler

ÖĞRENCİLERDEN ÖĞRETMENLERE KARANFİL

Afyonkarahisar'da 24 Kasım Öğretmenler günü düzenlenen törenlerle kutlandı. Kentin yöresel kıyafetlerini giyen öğrenciler, protokol üyelerine ve öğretmenlerine karanfil verdi.

Afyonkarahisar'daki 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları Kocatepe Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, anıtı çelenk koydu. Kutlama programı Halk Eğitim Merkezi'nde devam etti. Buradaki törene Vali Haluk İmga, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Hava Meydan Komutanı Hava Piyade Kurmay Albay Cengiz Tatar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ünal Ödemiş, İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, protokol üyeleri ve öğretmenler katıldı. Saygı Duruşu'nun ardından öğretmenler korosu İstiklal Marşı'nı okudu. Afyonkarahisar'ın yöresel kıyafetlerini giyen iki kız öğrenci de, protokol üyelerine ve öğretmenlerine karanfil verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ise konuşmasında öğretmenleri altın kanatlı kelebeklere benzetti. Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmada öğretmenlere büyük görevler düştüğünü anlatan Yıldırım, "Son birkaç yıldır tecrübenin ve gençliğin senteziyle, gösterdiğiniz performansla ilimizdeki eğitim seviyesini belli bir noktaya getirdiniz. Önemli bir ivme yakaladık. Öğretmenler, gerekli bilginin kazanılmasını kolaylaştıran, gerekli ortamları hazırlayan bir rol benimsemek durumundadırlar. Öğretmenlerin çağın ilerisinde bir eğitim anlayışına sahip olmaları beklenmektedir" dedi.

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, eğitimin her şeyin başında geldiğini söyledi.

İmga, "Bütün peygamberlerin, bütün liderlerin öne çıkan en önemli vasıflarında öğretmenlik gelmektedir. Milletin var olmasında ve yok olmasında eğitimin rolü büyüktür. Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Öğretmenler bireylere dünyaya bakış açısı kazandırırlar. Yeteneklerin geliştirilmesinde yardımcı olurlar."

Konuşmaların ardından Vali Haluk İmga, emekli öğretmenler Suna Müftüoğlu, Sabri Yurdaner ve Muzaffer Kapısız'a Öğretmenlik Hizmet Şeref Belgesi'ni takdim etti. İmga daha sonra öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Program, öğrencilerin şiir okuması ve düzenlenen çeşitli gösterilerle devam etti. Öğretmenler günü dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye girenlere de ödülleri Vali İmga ve protokol heyeti tarafından takdim edildi.

ÖĞRENCİLERDEN ÖĞRETMENLERE KARANFİL
ÖĞRENCİLERDEN ÖĞRETMENLERE KARANFİL
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 13:22:01
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 09:39:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?