30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Ambaryolu Katlı Otoparkı açılıyor

AFYONKARAHİSAR'IN EN BÜYÜK KATLI OTOPARKI AÇILIYOR

Afyonkarahisar'ın en büyük katlı otopark özelliğini taşıyan 437 araçlık Ambaryolu Katlı Otoparkı'nın Ocak ayı içerisinde hizmete giriyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, inşaatın yüzde 97'sinin tamamlandığını, otoparkı bu ay içerisinde hizmete açmayı planladıklarını söyledi. Başkan Çoban, otoparka yarım saat süreyle giriş çıkış yapacak araçlardan ücret alınmayacağını belirtirken, bu anlamda bölge esnafına da katkıda bulunacaklarını bildirdi. Ambaryolu Katlı Otoparkı'nı, belediye olarak işletmeyi planladıklarını belirten Başkan Çoban, bu konuda meclis tarafından alınan bütçe içi işletme kurulması hakkındaki kararın ardından, İçişleri Bakanlığı'ndan alınacak izin doğrultusunda belediye olarak otopark işletmeciliğini kurmuş olacaklarını söyledi.

Başkan Çoban, "Niye belediye şirketi YÜNTAŞ çalıştırmıyor ya da başka yere kiraya verilmiyor?' diye bir soru akla gelebilir. Çünkü ücretsiz olan hizmetlerde maalesef tartışma çıkıyor. Firmalara, özel şahıslara verilen bu tür otopark hizmetlerinde istenmeyen tartışmalar çıkıyor. Ödediğimiz katma değer vergilerini biz mahsup edemiyoruz. Bu amaçla bütçe içi işletme kurulmasını istiyoruz. Ticari düşünüyoruz. Tabii bizim bu kararı almamız yetmiyor. İçişleri Bakanlığı'ndan da izin almamız gerekiyor. İçişleri Bakanlığı izin verirse biz otopark işletmeciliği kurmuş olacağız. Bizim, belediye olarak sadece su işletmemiz var. Başka da bir işletmemiz yok. Daha önce otobüs ve otogar işletmemiz varmış, ticari anlamda şu anda sadece su işletmemiz var" şeklinde konuştu. Başkan Çoban, Türkiye'de belki de bir ilki gerçekleştirerek yarım saat süreyle otoparka giriş çıkış yapacak araçlardan ücret alınmayacağını, son teknoloji ile tasarlanan otoparkta sürücülerin otoparkta boş yer arayarak kat kat dolaştırılmayacağını, zaman ve yakıt kaybının da önleneceğini ifade etti.

AFYONKARAHİSAR'IN EN BÜYÜK KATLI OTOPARKI AÇILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2011 Salı 17:17:00
Güncelleme :5 Ocak 2011 Çarşamba 01:35:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?