4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Annelerin 8 Mart buluşması

Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Türk Anneler Derneği Afyonkarahisar Şubesi tarafından bir program düzenlendi.

Türk Anneler Derneği Afyonkarahisar Şubesi tarafından organize edilen program Anemon Otel'de gerçekleştirildi. Dünya Kadınlar Günü programında bir konuşma yapan Türk Anneler Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Emine Ulusoy, "Biz Türk Anneler Derneği Afyonkarahisar Şubesi olarak, anne olan kadının maddi ve manevi yönden kalkındırılmasını, eğitilerek aydınlatılması suretiyle çocuğunun topluma yararlı, üretken mutlu birer vatandaş olarak yetiştirilmesini sağlamak amacıyla kurulmuş kamu yararına çalışan bir dernek olarak böyle anlamlı bir günde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

KADINA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI
Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında 1926-1934 tarihleri arasında gerçekleştirilen Atatürk devrimlerinin bir kısmının kadınların sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, aile içinde, çalışma hayatında erkeklerle eşit haklara sahip olması hedeflenerek bir çok hukuksal düzenleme yapıldığını belirten Emine Ulusoy, şöyle konuştu: "Birçok Avrupa ülkesinden önce 5 Aralık 1934'te kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. Bu hakların bize verilmesini sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla anıyoruz."

Türk Anneler Derneği Afyonkarahisar Şubesi tarafından Anemon Otel'de gerçekleştirilen Dünya Kadınlar Günü kutlama programına yoğun katılım oldu. Konuklar müzik eşliğinde eğlenerek stres attılar.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 23:37:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?