3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Arınç'tan gazetecilere fırça

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, Türkiye’de hem siyasi hem de ekonomik istikrar olduğunu belirterek, "Erken seçim kesinlikle söz konusu değildir" dedi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Ankara’dan memleketi Manisa’ya giderken, yol güzergahında bulunan Afyonkarahisar’da kahvaltı molası verdi. Afyonkarahisar Polisevi’ne eşi Münevver Arınç ile birlikte gelen Arınç’ı, Vali Muzaffer Dilek ve İl Emniyet Müdürü Natık Canca karşıladı.

Kahvaltının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan TBMM Başkanı Arınç, AK Parti’de yaşanan istifalarla ilgili bir soru üzerine, "Böyle bir soruyu yanlış bir yerde, yanlış bir adama soruyorsunuz. Partilerdeki istifaları Meclis Başkanı’nın değerlendirmesi söz konusu değildir. Siyasetten ve partilerden zaman zaman istifalar olur. Sebepleri muhteliftir. Meclis Başkanı olarak ’filan kişinin veya filan milletvekilinin’ istifasını değerlendiremem" diye konuştu.

Türkiye’de erken seçim şartlarının olmadığını kaydeden Arınç, "5 yılda bir seçim yapılıyor. Umarım ki, ilk defa bu dönemde 5 yıllık süre içinde seçim yapılır. Türkiye’de hem siyasi hem de ekonomik istikrar var. Böyle olduğu için seçimlerin zamanında yapılması ve bunun güzel bir örnek oluşturmasını istiyoruz. Erken seçim kesinlikle söz konusu değildir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2005 Cuma 16:24:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?