2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

AROG'dan geriye UFO kaldı

İhsaniye ilçesi Döğer beldesinde çekimleri tamamlanan ve 8.5 milyon dolar bütçesiyle Türk sinema tarihinin en pahalı filmi olan A.R.O.G’dan geriye kalan devasa set ve UFO uzay aracı, ünlü komedyen Cem Yılmaz tarafından belediyeye hediye edildi.


CEM YILMAZ SETİ HEDİYE ETTİ
Döğer Belediye Başkanı Ömer Güngör, beldelerinin tarihi ve coğrafi bakımdan önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, A.R.O.G filminin beldenin tanıtımına katkısı olduğunu ifade etti. Filmden geriye kalan set malzemeleri ve filmin önemli bir parçası olan UFO uzay aracının Cem Yılmaz tarafından beldelerine hediye edildiğini belirten Güngör, "Film beldemizin ve Afyonkarahisarımızın tanıtımında önemli rol oynamıştır. A.R.O.G filminde beldemizden, yakın köy ve beldelerden yüzlerce insan görev alıp, maddi ve manevi kazanç elde etmiştir. Beldemizin tarihi dokusunu ve A.R.O.G filminin çekildiği yerleri görmek için yerli ve yabancı turistlerimiz akın etmektedir. Beldemizin tanıtımında önemli bir yol kat etmemizi sağlayan A.R.O.G filminin baş aktörü Cem Yılmaz ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

ÖNEMLİ TURİZM YERİ OLDU
Beldenin tarihi hakkında da bilgi veren Güngör, "Döğer beldemiz konumu itibariyle Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir üçgeninde karayolu ve tren yolunun geçtiği ulaşım ağının kuvvetli olduğu bir beldedir. Beldemiz tarihsel dokularıyla yerli ve yabancı turistleri ağırlamaktadır. Burada bulunan kervansaray, 4. Murat döneminde han ve otel olarak kullanılmıştır. Bunun yanı sıra beldemizdeki Frigya Vadisi ve peri bacaları önemli bir turizm yeri olmuştur" diye konuştu. 

odak
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 11:12:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?