30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Artık her şey şeffaf olmalı!

AFYONKARAHİSAR VALİSİ İRFAN BALKANLIOĞLU:

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, halktan gizleyecek bir şeyi olmayan insanların, bir şeylerini gizli kapaklı odalarda yapmalarına gerek de olmadığını bildirdi.

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) Başkanı Celal Bursalıoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve ilde görev yapan basın çalışanları, göreve yeni başlayan Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Baykanlıoğlu, gazetecilerin 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak, Türkiye'nin pekçok bölgesinde 20 yılı aşkın bir süre kaymakamlık, Bingöl'de de vali olarak görev yaptığını hatırlatan Balkanlıoğlu, çalıştığı her yerde gazetecilerle sürekli temas halinde olduğunu söyledi. Vali Balkanlıoğlu, "O gazetenin her gün sağlıklı, güzel, ilgi çeken ve reytingi de yüksek haberlerle dolması gerekir. Bunda, çalışan gazetecilerin büyük emeği var. Yani sahada çalışan gazeteciler, bu işin sıkıntılarını yaşıyorlar" diye konuştu.

Gazete çıkarmanın ardından büyük bir emek ve çaba olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, "Biz nihai tüketiciler elimize alıp o gazeteyi 2-3 dakika okuyuveriyoruz. Ama bu gazetenin arkasındaki emeği pek görmüyoruz, düşünmüyoruz" şeklinde konuştu. Sorumlu basının çok önemli bir görev yaptığını belirten Vali Balkanlıoğlu, gazetecilerin sürekli olarak halkın arasında olduğunu, halkın istek, şikayet ve dileklerini daha fazla duyduklarını söyledi.

Vali Balkanlıoğlu, "Bir aksaklık olursa sizlere iletiliyor. Dolayısıyla Avrupa Birliği trendine girdiğimiz, demokrasinin çıtasını ve standardını yükseltme çabası içerisinde olduğumuz şu günlerde artık her şey şeffaf olmalı. Halktan gizleyecek bir şeyi olmayan insanların, bir şeylerini gizli kapaklı odalarda yapmalarına gerek de yoktur" diye konuştu. Konuşmaların ardından, AGD Başkanı Celal Bursalıoğlu, Vali İrfan Balkanlıoğlu'na günün anısına şilt takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2011 Salı 09:46:02
Güncelleme :11 Ocak 2011 Salı 09:50:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?