3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Aşık Hüseyin'in ilginç vasiyeti

Afyonkarahisar halkının Aşık Hüseyin olarak adlandırdığı Hüseyin Altıntaş elindeki cümbüşüyle köy köy gezip, yöreye kendi besteleri ve anonim türküler söylüyor.

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesi Olukpınar köyünde ikamet eden ve Aşık Hüseyin olarak tanınan Hüseyin Altıntaş (82) elindeki Cümbüş ile köy köy dolaşarak kendi bestelediklerini okuyor. Pazar günü İhsaniye'ye bağlı Ayazini kasabasına gelen Aşık Hüseyin, burada kendi bestelediği türküleri Ayazini halkına okudu. Soğuk kış akşamlarında köy odalarına toplanan Ayazin'lileri coşturan Aşık Hüseyin, 15 yıl önce eşini kaybettiğini ve 4 çocuğunun olduğunu belirtti.

Ülkede yaşanan bir çok olaylara beste yaptığını söyleyen aşık Hüseyin, İscehisar'ın Alanyurt beldesinde uçak kazasına da türkü yaktığını ifade etti. Afyonkarahisar'daki her köye gittiğini vurgulayan Aşık Hüseyin, "Eşim öldükten sonra benim tek arkadaşım ve dostum cümbüşüm kaldı. Cümbüşüm olmadan hiçbir şey yapamam. Elimden cümbüşüm alınsın ben hasta olurum. Bundan yıllar önce cezaevine girdiğim de bana ne istiyorsun diye sorduklarında bana cümbüşümü verin demiştim" dedi.

Aşık Hüseyin en büyük isteğinin öldükten sonra cümbüşünün yanına gömülmesi olduğunu yakınlarına vasiyet ettiğini söyledi. Aşık Hüseyin Ayazini beldesindeki odalara toplanan belde halkına bestelediği türküleri dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 12:08:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?