1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Asıl balyozu sandıkta yiyecekler

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ VURAL AFYONKARAHİSAR'DA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Katsayı ile ilgili kanun teklifini verdik. Kılları kıpırdamadı. O yüzden biz de bunlara 28 Şubat ürünü parti diyoruz" dedi.

Partisinin İl Başkanlığının daveti üzerine Afyonkarahisar'a gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, basın mensuplarıyla kahvaltıda biraraya geldi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Afyonkarahisar'daki gezisini ilçe ve belde ziyaretleriyle sürdürüyor. İkbal Termal Otel'de basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Oktay Vural, konuşmasında hükümete yüklendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkeyi iyi yönetemediğini öne süren Vural, Başbakan Erdoğan'ın beceriksiz ve aciz bir yönetim sergilediğini belirterek "Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan'ın beceriksiz ve aciz yönetimi içerisinde giderek daha fazla tek adamcı diktacı bir yönetime, baskıcı bir yönetime doğru gitmektedir. Bu gün işte böyle bir ortamda Türkiye kuşatma altına alınıp teslim alınmak isteniyor. Millet teslim alınmak istiyor" dedi. Bu milletin teslim olmayacağını anlatan Vural, şöyle konuştu: "Bunu herkes böyle bilsin. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türkiye'nin her yerinde mücadelemizi sürdürüyoruz. Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatan sathıdır. Anadolu'nun her yerinde arkadaşlarımız bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Ezilen köylümüzün, ezilen emeklimizin, işsiz bırakılan vatandaşlarımızın, iki torba kömüre mahkum edilen insanlarımızın hakkını ve hukukunu korumaya onların iradesi olmaya kararlıyız. Hangi plan olursa olsun, hiçbir plan açıkçası AKP'yi mukadder akıbetten kurtarmayacak. Asıl balyozu sandıkta yiyecekler. Milletin planı sandıkta tutacaktır. Bunun böyle bilinmesini istiyorum."

EŞREFPAŞALILAR GİBİ BAŞBAKAN'I DA MİLLETİN KARŞISINDA EFENDİ OLMAYA DAVET EDİYORUM

Eşrefpaşalılar filminin gala törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığını hatırlatan MHP'li Oktay Vural, Başbakan'a Eşrefpaşalılardan selam getirdiğini söyledi. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslendiğini anlatan Vural, sözlerine şöyle devam etti: "Geçenlerde Eşrefpaşalılar filminin galasına katılmıştı. Biliyorsunuz ki bende İzmir Eşrefpaşalıların vekiliyim. Eşrefpaşalıların bir selamı var Başbakan'a, Eşrefpaşalılar diyor ki; 'Biz efeyiz ama efendiyiz' diyor. 'Eşrefpaşalı dik durmayı becerenlerdir' diyor. Küresel sermaye karşısında boyun eğenler ağzına Eşrefpaşa'nın ismini almasın diye söylüyor. Eşrefpaşalıların selamını bu vesile ile sayın Başbakan'a gönderiyorum. Eşrefpaşalıların sözü gibi Başbakanı milletin karşısında efendi olmaya, efendi gibi davranmaya davet ediyorum."

DANIŞTAY KANUNLAR ÇERÇEVESİNDE KATSAYI İLE İLGİLİ KARAR VERDİ

Danıştay'ın iptal ettiği katsayı kararı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Oktay Vural, Danıştay'ın mevcut kanunlar çerçevesinde karar verdiğini belirterek şöyle konuştu: "Katsayı konusunda YÖK'ün aldığı karara Danıştay diyor ki 'bu karar bu kanuna uygun değil'. Başbakan oradan Danıştay'a veryansın ediyor. Fakat Danıştay'da mevcut kanunlar çerçevesinde karar veriyor. Biz de ne yaptık. Katsayı ile ilgili, katsayıdaki 45. madde 'eşit olarak uygulanıldığı' kanun teklifini verdik. Kılları kıpırdamadı. O yüzden bizde bunlara 28 Şubat ürünü parti diyoruz. Bunlar 28 Şubatçılar. Ne başörtüsü sorununun çözülmesini ne de katsayı meselesinin çözülmesini istiyorlar. Sadece kavga!"

"Madem milli iradesin gel kanunu değiştirelim" diyen Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: "Meslek okullarında eğitim gören bir insanın, dikey olarak üniversiteye gitmesindeki engeli kaldıralım dedik. Kaldırmadılar. Bilerek ve isteyerek kaldırmadılar. Sonradan da kalkıp efendim ne lüzum var buna diyorlar. O zaman sen YÖK'ün katsayı ile ilgili adaletsizlik yapmasını istiyorsun demektir. YÖK'ün verdiği kararı istiyorsun. İşte böyle bu tablo ortaya koymaktadır ki, Başbakan açıkçası mazeret üretip, kavgalarla milleti atlatma senaryoları uyguluyor."

YÜREĞİN YETİYORSA SEÇİME GİDELİM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TUSKON'da yaptığı konuşmada 'seçim desem kaçarlar, blöf yapıyorlar' sözüne yönelik Oktay Vural, Erdoğan'a 'hodrimeydan' dedi.

Yüreğin yetiyorsa sandığa gidelim diyerek Erdoğan'a çağrıda bulunan Oktay Vural, sözlerine şöyle devam etti: "Sayın Başbakan yine TUSKON da 'seçim desem kaçarlar, blöf yapıyorlar' dedi. Bilmiyorum herhalde kendisi kağıt oyunlarına meraklı herhalde. Oyunlar ile ilgili bir tecrübesi var mı? Bilemiyorum. Artık ne oynadığını da bilmiyorum. Ama biz bu seçimi milletin menfaati için istiyoruz. Bu milletin daha fazla ekonomik kayıtlara uğramaması ve bu sanal tartışma ve çatışmalarla toplumun daha fazla gerilmemesi için erken seçimin yapılmasını istiyoruz. Sayın Başbakan 'blöf yapıyorlar' diyor. Sayın Başbakan sana hodri meydan diyorum. Halep oradaysa arşın burada, yüreğin yetiyorsa getir seçimi. Hadi bakalım bir kere dik dur bakalım."

Başbakan'a, "Cesaretin varsa millete gidelim" diyen Vural, sözlerini şöyle tamamladı: "Bırak bu planlarla milleti tehdit edeceğine, kurumlar ile çatışacağına, yargı üzerinden, Türk Silahlı Kuvvetleri üzerinden siyaset yapacağına er meydanına gel. Ama kaçak güreşme. Seni yakalayacağız. Er meydanında inşallah sandıkta millet gerekli hesabı verecektir. O bakımdan Sayın başbakan o kadar cesaretin var. Madem bizim seçimden kaçacak diye iddian var. Sana hodrimeydan diyorum. Sana Sayın Genel Başkanımın 7 Kasım

2010 tarihinde seçim yapılmaya ilişkin önerisini kabul etmeye davet ediyorum. Bakalım kim kaçacak, kim sözünde duracak. Bununla ilgili olarak Başbakan sizden Salı günü yapacağınız grup toplantınızda cevabınızı bekliyorum. Seçim tarihi de belli. Daha uzun bir sürede var."

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ VURAL AFYONKARAHİSAR'DA
MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ VURAL AFYONKARAHİSAR'DA
MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ VURAL AFYONKARAHİSAR'DA
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2010 Pazar 15:57:01
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 12:11:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?