2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Aşk yolcusu mevlana

Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Klasik Türk Müziği Kulübü'nün düzenlediği ''Aşk Yolcusu Mevlana'' adlı tasavvuf müziği konseri Korel Termal Otel'de gerçekleştirildi.

AKÜ Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Türker Göksel'in yürüttüğü Afyonkarahisar'da gerçekleştirilip Türkiye'nin kültür ve sanat yaşamında iz bırakan eserler zincirine eklenen en son halka olan ''Pilgrim of love Mevlana", "Aşk Yolcusu Mevlana" adlı albümün ilk tanıtım konseri, Korel Thermal Otel'de gerçekleştirildi. AKÜ Klasik Türk Müziği Kulübünce düzenlenen konsere Afyonkarahisar protokolü ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Belli bir proje kapsamında tasarlanan ''Aşk Yolcusu Mevlana'' adlı albüm çalışmasının güfteleri, halen Polis Teftiş Kurulu İzmir Bölge Başkanlığında görevini sürdüren Bilecik ve Kütahya eski Emniyet Müdürü ve şair Şevki Dinçal'a ait olup çalışmada yer alan eserlerin bestelerinin tümü AKÜ Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Burhan Kul tarafından gerçekleştirildi. Özgün beş eserden oluşan ve Hz. Mevlana'nın hayatını müzikal olarak anlatmayı hedefleyen albüm çalışmasında, Hz. Mevlana'nın hayatı ve felsefesinin Türkçe ve İngilizce olarak tanımlandığı metinsel kısımları da yer alıyor. Eserleri Misafir Sanatçılar Tayfun Yönlü ve Öğretim Görevlisi Ömer Bildik seslendirdi.

Dinleyiciler tarafından büyük bir beğeni ile izlenen albüm çalışmasının finansmanı, faaliyetlerini Afyonkarahisar'da sürdüren ve Afyonkarahisar yararına gerçekleştirilen tüm büyük organizasyonlara destek vermesiyle tanınan Alimoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu ve Ankara'da yayın hayatını devam ettiren Radyo Bek'i de bünyesinde bulunduran Bektaşlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bektaş tarafından sağlandı. Konserin sonunda, işadamı İbrahim Alimoğlu ve Hüseyin Bektaş'a Afyonkarahisar Baro Başkanı Mümtaz Akıncı tarafından, eserleri seslendiren Tayfun Yönlü ve Öğretim Görevlisi Ömer Bildik'e Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol tarafından, albüm çalışmasının güftelerini hazırlayan Şevki Dinçal'a da AKÜ Rektör yardımcısı Kemalettin Çonkar tarafından plaket verildi.

Konser 19 Aralık 2008 günü Antalya'da Kepez Kültür Merkezi'nde, 20 Aralık 2008 günü ise Konya'da sanatseverlerle buluşacak. 2009 yılı içerisinde de konserlerin yurt içinde İstanbul, Gaziantep ve yurt dışında İtalya, Almanya gibi ülkelerde devam etmesi planlanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 16:31:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?