1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Asker olmanın gururunu yaşadılar

ENGELLİLER TEMSİLİ ASKERLİK YAPTI

Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı'nda temsili askerlik yapan 18 engelli, törenle yemin etti.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın tahsis ettiği iki F-16 uçağı ile bu uçakların kullandığı muhtelif çeşitteki mühimmatların da sergilendiği temsili askerlik uygulamasında engelli askerler, silahları ve F-16'ları tanıdı. Uçakların pilotları ile sohbet edip, silahları uzman personelden öğrenen engelli askerler, savaş uçağının gerçek olup olmadığını ise uçağa dokunarak kontrol etti. Askerde olmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan engelli askerler, vatan için seve seve canlarını vermeye hazır olduklarını da söylediler. İlk kez gerçek bir uçağına dokunan engelli askerler, hep bir ağızdan yemin ettiler.

Engelli askerlerin ailelerinin ve yakınlarının da izlediği yemin töreninde engellilerin oldukça heyecanlı ve mutlu oldukları gözlendi. Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanı Kurmay Albay Cengiz Tatar, engelli askerlerin 'Havacılık Beratları'nı tek tek dağıttı. Engelli askerlerin hepsini tebrik eden Albay Tatar'a bazı engelliler tokalaşmadan önce selam verdi. Havacılık beratlarını alırken oldukça mutlu oldukları görülen engelli askerler, paraşüt gösterisi izleme fırsatı da buldu. Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli tören sırasında paraşüt atlayışlarıyla engelli askerlere unutulmaz bir gün yaşattı.

Öte yandan engelli askerlerin yanı sıra Afyonkarahisar Salim Pancar İlköğretim Okulu öğrencileri de, hem sergiyi hem de engelli ağabeylerinin yemin törenini izleyerek onları alkışladı. Silahlarla ilgili sorular soran minikler, uçakların önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

ENGELLİLER TEMSİLİ ASKERLİK YAPTI
ENGELLİLER TEMSİLİ ASKERLİK YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 20:35:04
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 16:10:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?