3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Atatürk, törenlerle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 69. yıldönümünde Afyonkarahisar'da törenlerle anıldı.

Afyonkarahisar'daki törenler, sabah saatlerinde Kocatepe Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Daha sonra Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda devam eden törende bir konuşma yapan, Gazi Anadolu Teknik, Anadolu Meslek ve Teknik Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Erol Avcıoğlu, Atatürk'ün Türk milletine "bitmeyen miras" bırakan nadir devlet adamlarından birisi olduğunu söyledi.

Avcıoğlu, "Mustafa Kemal, geçmişte yapılanların asla yeterli olamayacağını, gelecekte daha büyük işler yapmak zorunda bulunduğumuzu en veciz bir şekilde ortaya koyarak, daima ileriye bakmamız gerektiğini, muvaffak olacağımızdan da katiyen şüphe duymamamız gerektiğini ifade ediyor. O, nadir bir devlet adamıydı. Çünkü mensubu ve lideri bulunduğu Türk milletinin karakterinin yüksek olduğunu tam bir samimiyetle tespit etmiş ve o karakterin asırlar boyunca hangi harikulade başarılara eriştiğini çok iyi biliyordu. Yüksek milli karakterin muvaffakiyetlerin dinamosu olduğundan kesin olarak emindi. Fıtraten çalışkan ve zeki bir milletin önünde yürüdüğünün tam bir şuurla farkındaydı. Bütün bu meziyetlerin sahibi olan büyük Atatürk'ü, her geçen yıl daha iyi anlıyor ve her geçen yıl daha manalı şekilde anıyoruz. Artık arkasından ağlamıyor, söylediklerini daha iyi anlamaya çalışıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından şiirler okunurken, şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Törene, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Bülent Aker, Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin, Ağır Ceza Reisi Veysel Garani İsmailoğlu, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş, Emniyet Müdürü Natık Canca, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2007 Cumartesi 13:56:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?