2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Atatürk için koştular

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Atatürk Yol Koşusu, bu yılda geniş bir katılımla gerçekleşti.


Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk anısına düzenlenen ve her yıl geleneksel olarak gerçekleşen Atatürk Yol Koşusu'na, bu yıl rekor bir katılım oldu. Afyonkarahisar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen koşuya bu yıl 450 vatandaşımız katılırken bu sayı son 4 yılın en yüksek oranı oldu. 2005 yılında düzenlenen koşuya 230 vatandaşımız katılırken, 2006 yılında düzenlenen koşuya ise 199 vatandaşımız katıldı. 2007 yılında yapılan koşuya 250 vatandaşımız katılırken en yoğun katılım ise 450 kişi ile bu yıl oldu.


YÜZLERCE KİŞİ İZLEDİ
İzmir yolu üzerinden başlayarak Hükümet Meydanı'nda sona eren ve sekiz ayrı kategoride gerçekleşen yarışmalara, katılımın yoğun olmasının yanı sıra vatandaşlar da izleyici olarak büyük ilgi gösterdi. Yapılan yarışma sonrası her kategoride ilk 5'e giren atletlere çeşitli para ödüllerinin yanı sıra, madalya, Belediye armalı şapka ve forma hediye edilirken yarışmaları ilk üçte bitiren atletlere ayrıca eşofman takımı ödül olarak verildi.


Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Atlı, hakem ve Beden eğitimi öğretmenleri Recep Uluışık, İsmail Arı, Hüseyin Güneş, Ersin Yaşar, Ramazan Bilge ve Mehmet Kaya nezaretinde yapılan yarışmalarda herhangi bir hileye müsaade edilmedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 17:04:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?