1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Atatürk kaç kitap okudu?

ÜLKÜ ADATEPE AFYONKARAHİSAR'DA

TED Afyonkarahisar Koleji'nin daveti üzerine şehre gelen Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Türk gençliğine çağrıda bulundu. Adatepe, Atatürk'ün fikirlerine, cumhuriyetine ve ilkelerine sahip çıkarlarsa Atatürk'ün hep yaşayacağını ifade etti.

Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe eşi Öke Adatepe ile birlikte Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve TED Afyonkarahisar Koleji işbirliğinde düzenlenecek "Ata'nın Çocukları Lirik Tarih Gösterisi" adlı etkinliğe katılmak üzere Afyonkarahisar'a geldi. Adatepe, akşam gerçekleştirilecek gösteri öncesinde bir alış veriş merkezinde bir söyleşiye katıldı. Adatepe, bir standa oturarak Atatürk ile ilgili kitapları imzalayarak çocuklarla yakından ilgilendi.

Atatürk ile ilgili anılarını anlatan Adatepe, 9 aylık bebeklikten 6 yaşına kadar Atatürk'ten bir saniye ayrılmadığını belirterek şöyle konuştu: "Her yere beni götürürdü. Seyahatlere de birlikte çıkardık. Çok güzel günler yaşadım. Çok özel bir insandı. Atatürk benim her şeyimdi. Annem, babam, kardeşim ve arkadaşımdı. Hiçbir devlet adamı Atatürk kadar milletini çok sevmemiştir. O her zaman sadece devleti ve milleti için çalıştı. Hiçbir menfaat beklemedi. Milleti de onu çok sevdi. Bazen Atatürk için 'yalnız insan' diyorlar. Atatürk hiçbir zaman yalnız değil. Bu kadar senedir Türk milletinin kalbinde yaşıyor. Böyle bir insan nasıl yalnız olur? Hepimiz yalnız doğuyoruz ve yalnız ölüyoruz. Ama Atatürk hiçbir zaman yalnız değildi. Çünkü Türk milleti onu çok sevdi."

ATATÜRK'ÜN SÖZÜNÜ TUTTUM SİYASETE GİRMEDİM

Atatürk'ün yaptığını anlamak gerektiğini belirten Ülkü Adatepe, Atatürk'ün kısacık hayatında 4 bin 500 kitap okuduğunu söyledi.

Türk gençliğine önerilerde bulunan Adatepe, çok kitap okumalarını tavsiye ederek okumanın faydasını bireylerin yaşadıkça görebileceğini vurguladı. Adatepe, şunları söyledi: "Atatürk biz kızlarına 'sakın kendinizi beğenmeyin, bırakın sizleri başkaları beğensin' derdi. Ve bizlere yalan söylemeyi yasaklamıştı. Bizi siyasete girmekten men etti. 'Hiçbir zaman siyasete girmeyin' dedi. Atatürk'ün ne kadar ileri görüşlü olduğunu ufacık beyni olan bir insan anlar. Ne mutlu ki Türk milletine böyle bir Ata'ya sahip. Türk gençliğine buradan diyorum ki, Atatürk'ün yüzünü görmek mühim değil, Atatürk'ün fikirlerine, cumhuriyetine ve ilkelerine sahip çıkarlarsa Atatürk hep yaşayacaktır."

Basın mensuplarının, Seda Sayan'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'ndaki programında Atatürk'ün bal mumunu konuk olarak ağırlamasını sorması üzerine Adatepe, şunları söyledi: "Ben seyahatteydim. Olayı sonradan duydum. Tabii ki heykeli oraya getirmemeleri icap ederdi. Ama ben öyle ufak şeylerin üstünde durmuyorum. Mühim olan Atatürk'ün ilkelerini anlamaktır. Atatürk'ün milletine yaptığı büyüklüğü anlamaktır. Yoksa Atatürk oraya oturmuş buraya oturmuş mühim değil. Atatürk'ü anlamak önemli. İçtiğimiz sudan yediğimiz ekmeğe kadar her şeyi Atatürk'e borçluyuz."

ÜLKÜ ADATEPE AFYONKARAHİSAR'DA
ÜLKÜ ADATEPE AFYONKARAHİSAR'DA
ÜLKÜ ADATEPE AFYONKARAHİSAR'DA
ÜLKÜ ADATEPE AFYONKARAHİSAR'DA
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2010 Pazar 15:01:03
Güncelleme :31 Mayıs 2010 Pazartesi 01:57:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?