1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

ATB 'Et Pazarı'nı hizmete açtı

ATB 'ET PAZARI'NI HİZMETE AÇTI

Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB), Ramazan ayında her vatandaşın iftar sofrasında et tüketebilmesi için 'Et Pazarı'nı hizmete açtı.

Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) tarafından Yeşilyol Caddesi'nde açılan ve sadece Ramazan ayı boyunca hizmet verecek olan Borsa Et Pazarı'nda ithal etin satışı yapılıyor. Kasap ve marketlerde kıyma ve kuşbaşı etin kilosu 20 TL ile 30 TL arasında değişirken, Borsa Et Pazarı'nda kıymanın kilosu 16, kuşbaşı etin kilosu ise 17 TL'den satılıyor. Borsa Et Pazarı'nın açılışında konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, "Bu hayvanlar yurt dışından getirilip, Et Balık ve Kurumu'nda (EBK) bizzat İslami usullerle kesilen helal damgalı etlerdir. ATB, Sakarya EBK Tesisleri'nden getirdiği kaliteli eti halkın ucuza temin etmesi için böyle bir pazar açtı. Ramazan ayı boyunca Afyon halkı et ihtiyacını buradan giderebilir" dedi.

Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Mehmet Mühsürler ise pazarın Ramazan ayı boyunca açık kalacağını kaydederek, "Amacımızın maddi durumu iyi olmayan vatandaşların da iftar sofrasında et yemeğinin bulunmasını sağlamak. Et ve Balık Kurumu ithal etin kilosunun satış bedelini 17,50 lira, kıymanın kilosunu da 16,50 olarak belirledi. Biz, borsa olarak kar amacı gütmediğimiz için kıymayı 16, kuşbaşı etin kilosunu da 17 liradan satıyoruz" şeklinde konuştu.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser de ATB Başkanı Mehmet Mühsürler'in bu duyarlı davranışını desteklediklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2010 Çarşamba 15:05:02
Güncelleme :12 Ağustos 2010 Perşembe 17:53:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?