1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

ATB'den Pakistan'a 5 bin TL

ATB, PAKİSTANA EL UZATTI

Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB), yüzyılın sel felaketinin yaşandığı Pakistan'daki selzedelere 5 bin lira yardımda bulunacak.

Afyonkarahisar Ticaret Borsası'nın, aylık olağan meclis toplantısı borsa binasında yapıldı. Toplantının gündem maddesinde, Pakistan'da meydana gelen ve milyonlarca insanın mağdur olduğu sel felaketi görüşüldü. ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, meclis üyelerine yaşanan felaketin büyüklüğünü anlattı.

Son 48 saat içinde Sind ilinden bir milyon insanın daha ayrılmak zorunda kaldığını anlatan Başkan Mühsürler, bu bölgede toplam 4,7 milyon kişinin evlerini terk etmiş durumda olduğunu söyledi. 1,4 milyon insanın acil barınak olarak kullanılan 6 bin 100 adet okulda yaşadığını belirten Mühsürler, "Pencap vilayetinde çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren 3,4 milyon insan, sellerden varlarını, yoklarını kaybetmiş durumda ve acil yardım ihtiyacı içinde. Son 2 günde acil sağlık yardımına ihtiyacı olan insan sayısı 1 milyon artış göstermiş olup, hastaların çoğu cilt hastalıkları, akut ishal, akut solunum yolu iltihabı ve şüpheli sıtmadan muzdarip durumda. Kesinleşmiş ölü sayısı bin 600'ü bulmuş durumda. Bu sayı, sular çekildikçe ortaya çıkan cesetlerle artıyormuş" dedi.

Mühsürler, Bu yüzden ATB meclis üyeleri olarak bu felaketi yaşayan Pakistanlı Müslümanlara, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) önderliğinde açılan yardım kampanyasına destek olacaklarını bildirdi. Toplantıda, Ticaret Borsası tarafından her yıl düzenlenen geleneksel iftar yemeği yerine, yardım kampanyasına destek verilmesine oybirliği ile karar verildi. Meclis, Pakistan'daki sel felaketzedeleri için borsa tarafından 5 bin TL yardımda bulunulmasını kararlaştırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 15:41:03
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 10:01:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?