1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Atık su tesisi protokolü imzalandı

ATIK SU ARITMA TESİSİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından açılan atık su arıtma tesisi ihalesini kazanan yüklenici firma ile belediye arasında protokol imzalandı.

Afyonkarahisar Belediyesi'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tesisin 21 milyon TL'ye mal olacağını ifade etti. Tesisin yapımı ile ilgili olarak Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan ilk olarak 3,5 milyon TL'yi Afyonkarahisar Belediyesi hesabına aktarıldığını ifade eden Başkan Çoban, "Belediye yatırımları içinde arıtma tesisleri gibi yer altına yapılan yatırımlar gözükmeyen ve vatandaş tarafından hissedilmeyen yatırımlardır. Bu yatırımlar çevre açısından, bu şehirde yaşayan ve ben bu şehri seviyorum diyen herkesin mutlaka olması gerektiği yönde tavır koyması gereken yatırımlardır” dedi.

Tesis ile ilgili olarak Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'ndan gerekli destekleri aldıklarını belirten Başkan Çoban, “Şu an bu iş için gerekli olan ilk para olan 3,5 milyon TL 2010 Ocak ayında belediyemizin hesabına geçmiştir. İlerleyen zamanlarda arıtma tesisi için gereken para bakanımız tarafından gönderilmeye devam edecektir. Normalde Bakanlık ihale bedelinin yüzde 45'ini karşılıyor ancak biz bunun yüzde 90'a çıkması için gereken çalışmayı sürdüreceğiz. Bu işi KDV dahil 21 milyon TL'ye mal oluyor. Yapılacak arıtma tesis sadece Afyonkarahisar Belediyesi'ne değil, Erkmen ve Susuz beldeleri ile Çakırköy, Akcin ve Demirçevre köyleri gibi yakın belde ve köylere de hizmet verecektir" dedi.

Konuşmaların ardından yüklenici firma temsilcisi ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, atık su arıtma tesisi yapımı sözleşmesini imzaladılar.

ATIK SU ARITMA TESİSİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
ATIK SU ARITMA TESİSİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2010 Pazartesi 13:06:04
Güncelleme :14 Haziran 2010 Pazartesi 19:05:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?