3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

ATSO'dan gecikme zammı affı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu, üyelerinin birikmiş borçlarının tamamını ödemesi durumunda gecikme zamlarının silineceğini ve söz konusu düzenlemenin 2009 yılını kapsadığını söyledi.

ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu, ekonomik kriz nedeniyle üyelerinin oda aidatlarını ödemekte zorlandıklarını belirtti. Hancıoğlu, ATSO üyelerine TOBB kanuna üye aidat borçları ile ilgili eklenen geçici maddeyle ödenmemiş prim borçları için kolaylık sağlandığını bildirerek, “5174 sayılı TOBB kanununa geçici bir madde eklenmiş ve 28 Şubat 2009 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Kanunun yayınlandığı tarihten itibaren 6 ay içinde oda ve borsalara birikmiş olan borçlarını tamamını ödeyen üyelerin gecikme zamları silinecektir. Bu düzenleme 2009 yılında ödenecek aidatları kapsamamaktadır" dedi.

ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu, bir çok oda ve borsa üyesinin af uygulamasından yararlanarak gecikmiş borçlarını ödediklerini hatırtalarak, "Borcunu henüz ödemeyen üyelerimizin bu avantajdan bir an önce faydalanmalarını bekliyoruz" dedi. ATSO'nun almış olduğu karar ile vadesinde ödenmemiş aidat borçlarının gecikme zammı uygulanmadan kredi kartları ile tek çekimde veya vade farkı uygulanmaksızın 12 taksitle ödenebildiğini açıklayan Mustafa Hancıoğlu "Üyelerimiz 28 Ağustos 2009 tarihine kadar odamız veznesine müracaat edebilirler" diye konuştu.

Hancıoğlu borçları nedeniyle, üyelikleri askıya alınan bin 394 üyenin bu uygulamayı değerlendirmesini beklediklerini kaydederk, şunları söyledi:
"Aksi takdirde 5174 sayılı yasa gereği üyelerimiz icrai takibat ile karşılaşacaklar. Aidat borcuna ek olarak gecikme zammı icra masrafı ile vekalet ücreti de ödemek zorunda kalacaklardır. Oda ve borsalara olan aidat borçlarının gecikme zammının tamamının silinmesi, kriz ortamında az da olsa üyeleri rahatlatacak. Bütün borçlu üyelere bu imkanı değerlendirmeye çağırıyoruz."
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 17:44:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?