4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

ATSO'dan ihracatçılara seminer

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile İhracatı Geliştirme ve Etüt Merkezi (İGEME), ekonomik kriz sürecini en iyi şekilde yönetebilmek ve kriz sonrası döneme hazırlık olmak amacıyla ihracatçılara yönelik eğitim semineri düzenledi.

ATSO Meclis Salonu'nda düzenlenen ve 2 gün sürecek eğitim seminerinin açılışında konuşan ATSO Başkan Yardımcı Mustafa Gül, küresel krizin ihracat yapan firmaları pazarda değişikliğe zorladığını belirtti.

ATSO olarak bir yandan Pazar paylarını korumaya gayret ederken diğer yandan da alternatif pazarlar araştırdıklarının altını çizen Gül, Afyonkarahisar'dan en büyük paya sahip olan Amerika ve Avrupa'da çalkantıların halen devam ediyor olmasının farklı ülkeleri cazip hale getirdiğini söyledi. Gül, bu yüzden ATSO olarak kriz sürecini iyi yönetmek ve kriz sonrasına hazırlık olmak için ihracatçılara dış ticaret konusunda detaylı bir eğitim semineri düzenlediklerini ifade etti.

Gül, bu seminerin ihracatçıların girişimlerine destek vereceğini, bilgi boşluklarını gidereceğini ve çok faydalı olacağını savundu. Gül'ün konuşmasının ardından İGEME Şube Müdürü Arif Şahin, 'Türk Dış Ticaret Rejimi: İhracata ait esaslar ve uygulamaları' hakkında bilgi verdi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 18:21:47
Güncelleme :10 Nisan 2009 Cuma 00:06:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?