3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

ATSO'dan seminer

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından üyelere yönelik "Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma" konulu bir eğitim semineri düzenlendi. 

ATSO Meclis Salonu'nda düzenlenen eğitim seminerine konuşmacı olarak Gaziantep Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Direktörü Funda Suran katıldı. 

Seminerden önce bir konuşma yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Melih Yurter, kurumsal yönetimin, aile içinde huzur, şirketin ehil kişilerce yönetimini, şirketin büyüyerek kuşaktan kuşağa devamlılığını sağladığını belirtti. Günümüzde değişimlerin çok hızlı yaşandığını ifade eden Yurter, "Günümüz bilgi çağında bir işletmenin kişilerden ziyade, çevresel değişimlere uyacak, esnekliğini koruyacak şekilde kurallara, standartlara, prosedürlere sahip olması, kendisine özgü normları, iş yapma usul ve yöntemleri geliştirmesi gerekmektedir. İnsan sermayesine yapacakları bilinçli yatırımlarla, sürekli yeni yetkinliklerin kazanılmasını ve yapısal sermaye ile bütünleşmesini sağlayıp müşteri merkezli çalışmalara yön vererek, global ekonomi içersinde rekabet üstünlüğü sağlamaları, bu sayede diğer şirketlerden farklı ve ayırt edici bir kimliğe bürünerek sürekliliği sağlama süreci kurumsallaşma ile mümkündür" diye konuştu. Daha sonra söz alan Gaziantep ABİGEM Direktörü Funda Suran, merkezin kuruluşunu anlattı. Suran ayrıca, kurumsallaşma gerekleri, ihtiyaç analizleri, kurumsallaşma önündeki engeller, aile şirketlerinde nesiller arasındaki iletişim ve problemler, çözüm yöntemleri, büyüme analizleri konularında katılımcılara bilgiler verdi.
iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 14:08:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?