4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

ATSO'dan yönetcilere seminer

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde faaliyet gösteren Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM), üçüncü dönem eğitim programı çerçevesinde ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ konulu eğitim verdi.

ATSO Meclis Salonu'nda verilen eğitimde konuşan ABİGEM eğitimcisi İkram Taşdemir, Şeyh Edebali'nin Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Gazi'ye hitaben söylediği ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözünün şirketler için de geçerli olduğunu söyledi.

Taşdemir, "İnsanlara insanca yaşama koşullarını hazırladığınız oranda, değer verdiğiniz düzeyde özellikle kalite bilincine yaklaşımlar, kalite anlayışının o işletmede kökleşmesini sağlıyor” dedi.

Eğitimin iş sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili temel bilinçlendirme ile ilgili bir çalışma olduğunu ifade eden Taşdemir, “Hedef kitlemiz yöneticiler. 4857 Sayılı İş Kanunu gereği işletmelerde mevzuat gereği hazırlanması gerekenler ve bu konuda yöneticilerin çalışma ortamındaki çalışanlara dönük bilinçlendirme kazandırmaları hedeflenmiştir" dedi.

Çalışanların ve işverenlerin ayrı ayrı yükümlülükleri olduğunu söyleyen İkram Taşdemir, şunları söyledi: "Eğitime katılan arkadaşlarımız, kazanmış olduğu beceri ile birlikte işletmelerine farklı bir biçimde bakmayı öğrenmiş olacaklar. İşletme köylülüğü dediğimiz bir düşünceden uzaklaşmak için bu eğitimler birer fırsattır. Bu eğitimlere katıldığınızda, bu eğitimden aldığımız bilgiler ışığında işletmelerimize yeni uygulamalar, yeni çalışmalar getiriyoruz. Hedef insan sağlığı. İş güvenliğinde, 3 temel amacımız var. Çalışanları iş kazalarına karşı korumak, üretim güvenliğimizi sağlamak ve işletme bütünlüğünü sağlamak.”

Taşdemir, eksikliklerin olduğu bir işletmede çalışanların bedel ödediğini de sözlerine ekleyerek, işverenlerin ciddi tazminatlar ödediğini ve devletin de işgücünden uzaklaşmış çalışanların ekonomiye getirdiği külfet bedelini ödemiş olduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 17:28:27
Güncelleme :14 Temmuz 2009 Salı 17:36:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?