3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Ayazini'nde kadın muhtar adayı

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı Ayazini kasabasında bir mahallenin muhtarlığı için altı kişi yarışıyor. Adaylar arasında yer alan kadın muhtar adayı, seçimlerde iddialı olduğunu söyledi.

Ayazini kasabası Cumhuriyet Mahallesi muhtarlığı yapan ve 2008 yılında hayatını kaybeden İbrahim Çetinkaya'nın eşi Şükriye Çetinkaya, eşinin yarım kalmış hizmetlerini yapmak için tekrar aday olduğunu söyledi. Cumhuriyet Mahallesinde altı aday içerisinde tek kadın muhtar adayı olan Şükriye Çetinkaya, aday olduğunu söylediğinde "kadından muhtar mı?" olur şeklinde tepkilerle karşılaştığını belirtti.

Cumhuriyet Mahallesi muhtarlığına aday olduğunu anlatan Çetinkaya, "İlk zamanlar kasabada hemşehrilerim benim aday olmama sıcak bakmadı. Ama gün geçtikçe muhtar adaylığımda ciddi olduğumu gördüler. 2008 yılına kadar eşim İbrahim Çetinkaya vefat etmeden önce Cumhuriyet Mahallesi muhtarlığı görevini yürütüyordu. Vefat ettikten sonra yerine azası görev yapmaya başladı" dedi. Eşinden yarım kalan hizmeti tamamlamak için muhtar adayı olduğunu anlatan Şükriye Çetinkaya, şöyle konuştu: "Ayazini kasabasında kadınların sesi olmak için, onların dayanağı olabilmek için muhtar adayı olarak çalışmalara başladım. Bize görevverilirse Cumhuriyet Mahallesinin sorunlarını çözeceğime inanıyorum. Kadından muhtar olmaz diyen hemşehrilerim var. Kadın muhtar adayı olmam hizmet yapmayacağım anlamına gelmiyor. Muhtar olsam veya olmasam da beldeme, mahalleme faydalı olabilmek için çalışacağım."

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 13:20:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdullah IP: 78.164.114.xxx Tarih : 18.02.2009 19:54:30

helal olsun sana abla umarım arkanda dururlar tebrik ederim seni....!!!!