30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Aylık 100 liraya konut

İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN 100 LİRAYA KONUT

Afyonkarahisar'daki ihtiyaç sahibi ve yoksul aileler için TOKİ tarafından aylık 100 liraya konut yaptırıldı. Yoksul ve ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldüren konutlara başvuruların bugün itibari ile başladığı bildirildi.

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü arasında sosyal güvenceden yoksun fakir ve muhtaç durumdaki vatandaşlara yönelik, geri ödemeli olarak Sosyal Konut Yapım Protokolü'nün imzalandığını ifade etti. Şanlıer, Afyonkarahisar'da da ihtiyaç sahibi aileler için Sahipata Mahallesi'nde 96 adet sosyal konutun yapıldığını belirterek, inşaatların yüzde 40'ının tamamlandığını bildirdi. Başbakanlık tarafından Afyonkarahisar Valiliği'ne konuyla ilgili bir yazının geldiğini ifade eden Şanlıer, müracaat formaları ve başvuru şartlarını içeren formların ilçe kaymakamlıklarına gönderildiğini kaydetti. Şanlıer, bugünden başlayarak 18 Şubat tarihine kadar yoksul ve ihtiyaç sahibi vatandaşların talep toplama işlemlerinin Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılacağını bildirdi. Şanlıer, ilçelerde ise talep toplama işlemlerinin ilçe kaymakamlıklarında 18 Şubat'ta başlayacağını ve 25 Şubat'ta sona ereceğini ifade ederek, 1 Mart tarihi itibari ile de talep edenlerin isimlerinin Başbakanlık'a gönderileceğini aktardı. Şanlıer, TOKİ'de noter huzurunda çekilen kura ile konut sahiplerinin belirleneceğini ifade etti.

ARANAN ŞARTLAR

Şanlıer TOKİ tarafından yaptırılan konutlara başvuru şartlarını şu şekilde sıraladı:

"T.C vatandaşı olmak, 30 yaş ve üzerinde olmak, eşi vefat etmiş dul ve çocuklu bayanlarda yaş şartı aranmaz.babası vefat etmiş yetim bekar bayanlarda yaş şartı 25 ve üzeri olmak,T.C sınırları dahilinde müracaatçının kendisi eşi veya velayeti altında çocukları üzerinde tapuda kayıtlı bağımsız bir gayrimenkulun bulunmaması, T.C sınırları dahilinde müracaatçının kendisi eşi veya velayeti altında çocuklarına ait kira veya faiz vb. gelirin olmaması, kanunla kurulmuş sosyal güvenlik kurumuna bağlı bulunmamak, 3294 sayılı kanuna uygunluğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım alıyor ya da alabilecek durumda olmak, il sınırları içerisinde en az üç yıl ikamet etmiş olmak."

Ayrıca TOKİ tarafından Afyonkarahisar'da dar gelirli aileler için de 144 konutluk çalışmanın olduğunu hatırlatan Şanlıer, 2 artı 1 şeklindeki bu konutların başvurularının Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından alındığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2011 Perşembe 17:07:04
Güncelleme :14 Şubat 2011 Pazartesi 18:04:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?