3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Ayva tatlısının sırrı

Afyonkarahisar'da yapılan ayva tatlıları, sipariş üzerine İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi kentlere gönderiliyor. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a ait muhallebicide yedikleri ayva tatlısının yapımının kolay olmadığı öğrenildi. 

Edinilen bilgiye göre, ilk olarak ayvalar soyulup ve içi temizlendikten sonra tepsiye konuluyor. 

Ayvalar, tepsinin içerisine su konulduktan sonra 15 dakika ön pişirmeye tabi tutuluyor. Ayvalar yumuşadıktan sonra ise içine limon tuzu ile şeker katılıyor. En az 3 saat kısık ateşte pişirilen ayvaların içine, renk vermesi açısından da çekirdekleri katılıyor. 3 saat pişirilen ayva tatlısı, yaklaşık 1 saat soğutulduktan sonra servise hazır hale geliyor. 

Ayva tatlısının basit bir tatlı olmadığını belirten İkbal Tesisleri Başustası Adem İçlek, "Ayva tatlısı bizim özel tatlımızdır. Ekmek kadayıfı kadar bu da rağbet görüyor. İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi kentlere sipariş üzerine ayva tatlısı gönderiyoruz" dedi. İkbal Tesisleri'ne gelen müşteriler de, ayva tatlısına büyük rağbet gösteriyor.
 
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2007 Pazar 10:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?