4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Bahçeli: AKP'ye Osmanlı tokatı atın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın kendisine yeni bir üslup kazandırması gerektiğini belirterek "Öyle omuzunda paltoyla kürsüde dolana dolana konuşmayın. Eğer efelik ve delikanlılık ararsan sana bu ülkede sıra gelmez. Haddini bil, bu büyük millete saygı duy" dedi.

Bahçeli, Erdoğan'ı sık sık "Türkiyede 36 etnik grup var" diye konuşmasından dolayı da eleştirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve 29 Mart 2009 Mahalli idareler seçimi vardı.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Meydanında halka hitap eden MHP Genel Başkanı Bahçeli, şöyle konuştu: "29 Mart günü yapılacak mahalli idareler seçimi hepimizin bildiği gibi beldelerin, ilçelerin, illerin belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini ve il genel meclis üyelerini belirleyecek. Böylece demokrasinin gelişimine yüksek katkı sağlayarak o beldede, ilçe de ve ilde yaşayanlarımızın kolektif ihtiyaçlarını karşılanmasında önemli bir hizmet kurumu olan belediyeler kendi yönetimini beş yılda bir seçerek hizmet kervanını sürdürmektedir."

İşte bu seçimi Milliyetçi Hareket Partisi olarak çok önemsediklerini anlatan Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: "Bu seçimlerde bağımsız olacak, kapısı herkese açık olacak belediye başkanı ve belediye Meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerinin seçimi doğrultusunda gayret gösterilmektedir. Hayrettin Barut beyin Belediye Başkanlığı görevi yaptığı süreç ile bu günkü süreçe baktığımızda aradaki fark görülmektedir. Bu farkı da Afyonkarahisarlılar bilmektedir. Belediye başkan adaylarıma kefil olduğumu bir kez daha söylemek istiyorum. Hayrettin bey ve diğer ilçe, belde belediye başkan adaylarına kefilim."

Yolsuzluklar ve yoksulluktan hesap sormak gerektiğini anlatan Bahçeli, "Bütün bunlarla beraber Türkiye'ye güzel bir siyasi üslup ve birbirini anlayan ve kucaklayan anlayışla demokrasi içerisinde bir rekabet yapmak lazım" dedi.

Böyle bir ortam oluşmadığı sürece Türkiye'nin gidişatının iyi olmadığını anlatan Erdoğan, şunları söyledi: "Bu sebepten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kendisine yeni bir üslup kazandırmalı. Öyle omuzunda paltoyla kürsüde dolana dolana konuşmayın. Eğer efelik ve delikanlılık ararsan sana bu ülkede sıra gelmez. Onun için haddini bil, kendine saygı duy, AKP'ye saygı duy, Başbakanlığa saygı duy ve her şeyden evvel bu büyük millete saygı duy. Onun için bu seçimlerde AKP'ye öyle bir Osmanlı tokatı atalım ki 1. Recep Tayyip Erdoğan padişah mı değil mi bir görelim. Afyon'da 3 hilale bir mühür vurmak demek Recep Tayyip Erdoğan'a bir Osmanlı tokatı vurmak demektir."

DÜRÜST VE ADİL BİR SEÇİM OLSUN
Seçimlerin adil ve dürüstlük içerisinde geçmesini isteyen Bahçeli, MHP'ye yakışır bir seçim geçmesi için çalıştıklarını ifade etti.  29 Mart 2009 seçimlerinin Belediye Başkanı, meclis ve İl Genel Meclis Başkanı'nı ortaya çıkaracağını belirten Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: "O bakımdan bu seçimlerin adil, dürüst ve rekabetin siyasi güzelliğe yakışır bir biçimde olmasını istiyoruz. Bu seçimle ilgili Afyonkarahisarlı vatandaşlarımdan bir ricam olacak. Aynı zamanda milletimize de seslenmek istiyorum. Bu seçim çok önemli. Bu seçimle Türkiye'de bazı değişikliklerin işareti alınacaktır. Dolayısı ile bu seçimlerin sonucu çok önemlidir.
Bu nedenle bu seçimlerin güzel ve siyasi partilere yakışır biçimde geçmesinden yanayız."

Yapılacak en önemli işin seçimlere yüksek bir katılım sağlamak olduğunu anlatan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şartlar ne kadar ağır olursa olsun sandığa gitmeliyiz. Bunun yanı sıra 18 yaşını doldurmuş genç kardeşlerimiz geleceklerini düşünerek sandığa giderek Milliyetçi Hareket Partisi'ne oylarını vererek evet demelisin. Kullanılacak oylara hile, hurda katılmaması için sandıklardaki görevli müşahitler görevlerine dikkat etmeli. Seçimlerde yanlış yönlendirme yapanlara müdahale ederek seçimlere leke sürülmesine engel olmalıdır. Bu seçimlerde Afyonkarahisarlılara güveniyorum. Bu seçimlerin galibi Milliyetçi Hareket Partisi olacak inşallah."

"2002 seçimlerinde iktidar olanların bu ülkeye ne yaptıklarını bir göstersinler de görelim" diyen Devlet Bahçeli, AK Parti hükümetinin kamu kurumlarını satmaktan başka bir iş yapmadığını savundu. Ak Parti'nin 2007 yılında oylarını koruyarak tek başına iktidarlığını devam ettirdiğini belirten Bahçeli, şunları söyledi: "Yani AKP zihniyeti 6 yıl 3 ayı aşan süredir ülkeyi yönetmektedir. AKP'nin 6 yıl 3 ayını değerlendirdiğimizde bu gün çok büyük bir başarı sağlayamadığı söz konusu olmuştur. Hiçbir siyasi partiye nasip olmayan sayısal çoğunluk ile tek başına iktidarlığına rağmen iktidar kişiliğini doğru dürüst kullanamamış altı sene kriz içerisinde yaşayan bir ülke haline getirilmiştir. Şimdi de çıkmış meydanlarda devlet imkanlarını bütünü ile kullanıyor. Meydanlarda miting yaptığını söyleyerek taşıma yöntemlerle miting yapıyor. Şimdi bunu yapabilirsin, iktidar olmuşsun, elindeki devletin imkanlarını ise adaletli bir şekilde kullanmıyorsun."

Bahçeli, Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olmayı bir yere bırakıp, Türk siyasetine, siyasi kültüre yakışmayan uslupla konuştuğunu, herkesi küçük gören, hor gören, herkesi azarlayan konuşmalarla bu güne kadar yapamadıklarını millete vermiş olduğu sözünü yerine getirmemenin üstünü örtmeye çalıştığını söyledi. Bu oyuna bu milletin düşmeyeceğini anlatan Bahçeli, şöyle konuştu: "Sayın başbakan bununla da kalmıyor. Çok yönlü ayrımcılık ile Türkiye'de bir devrim stratejisi vurgulayarak kendisine hasbelkader bir defa oy vermiş olan sizleri de yanıltmaya çalışıyor. Kutuplaşarak, cepheleşerek, kavga ile çatışma ile sahip olmuş olduğu oy oranını korumaya ve böylelikle de iktidarını devamlı kılmaya gayret gösteriyor. Ama şimdi yine aynı şeyleri tekrarlıyorsun. Bir siyasi partinin genel başkanı olmanın ötesinde bir ülkenin bir insanı olarak sayın Başbakan'a sesleniyorum. Bu çirkin hakaret dolu, hor görücü yaklaşımlarla siyaseti çürütme, si nin Belediye Başkanı, meclisyaseti kirletme, siyaseti yozlaştırma Başbakan olarak güzel örnekler ile bu millete önder olmanın yolunu bul yoksa bu karalama ile iftira ile bir yere varman mümkün değil."

Erdoğan'ın bu ülkede 6 yıllık iktidarlığında 6 yılı heba eden bir Başbakan olduğunu belirten Bahçeli, şunları söyledi: "Bu gün ülkemizin birlik ve beraberliğini tehdit edecek hatalarını ısrarla sürdürmektedir. Biraz önce ifade ettim gerilim stratejisi ile bir yere varılmaz. Ülkeleri tepelere ayırmakla bir yerlere varılmaz. Kutuplaşmalar ile bir yere varılmaz. Bu gün ülkemize baktığımız vakit bunların açık işaretini görüyoruz. 40 yıldan bu yana bu insanların yaşamış olduğu sosyal ortamı iyi değerlendirmeliyiz. Cepheleşme ile kavga ile bölünme ile bir yere gidemeyeceğini artık öğren Başbakan."

DİN VE LAİKLİĞİ İSTİSMAR ETMEYİN
Bu gün din ve laikliği istismar edenlerin olduğunu anlatan Bahçeli, "Laik olanlar, anti laik olanlar şeklinde ayrışmaya yönelen bir Türkiye görmekteyiz" dedi.
Bu gidişatın doğru olmadığını anlatan Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: "Bunlar halkın arasında yaygınlaştıkça, bu ülkede barış, huzur ve refahtan bahsetmek mümkün olmayacak. Bu tür yapılan ayrışmalar devletin kurumlarında da görülmektedir. Bu iktidar döneminde yargı ile parlamento, bu iktidar dönemin de yasama ile yürütme, bu iktidar döneminde yürütme ile yargı arasında önemli anlaşmazlıklar gerginlikler, ayrışmalar söz konusu olmuştur. Bu tür ayrışmalar devlet kurumları arasında görülmüştür. Zaman zaman toplum büyük sıkıntılar içerisine girmeye ve sürüklenmeye çalışılmıştır. Bunu anlamak lazım. Bu tür anlayıştan uzaklaşmak lazım, demokratik çerçeve içerisinde birleştirici, kaynaştırıcı bir tutum sergilenmesi gerekmektedir."

KARDEŞLİĞİ BOZMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ
Ülkemizde herkesin kardeşlik içerisinde yaşaması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, "Buna engel olacak tavır ve hareketlerden kaçınılmalıdır" diye konuştu.
Başbakan'ın meydanlara çıkıp aklınca bazı partileri kışkırtmaya çalıştığını anlatan Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: "Diyor ki bazı siyasi partiler Sivas'tan öteye gidemiyor. Ne demek bu sayın Başbakan Sivas'tan öte yana gidilemeyeceğini mi ima etmeye çalışıyor. Sayın Başbakan aklını başına al, kimin nereye gideceğini sen bil. Türkiye'de her siyasi parti Türkiye'nin partisidir. Anayasa çerçevesinde yasalar içerisinde kurulmuş partilerdir."

Türkiye'de bölünmeyi kimsenin istemediğini anlatan Bahçeli, şöyle konuştu: "Bu millet kardeşliği bırakmak istemiyor. Ancak sende bir rahatsızlık var, sende bir huzursuzluk var, sende bir bozuk ruh hali var. Sen Türkiye'yi gruba bölmek istiyorsun. Nereden geliyorsun. Türkiye'de 36 etnik gurubu sayacağına Türk milletinin birliğinden niye bahsetmiyorsun. Bazı dış ülkeler Türkiye'yi bölmek için Sivas'tan bu yana doğru bir hal içerisine girenler var. Yoksa onların koltuğunun altında mısın böyle konuşuyorsun. Sayın Başbakan ne yaparsan yap hangi ayrılık tohumlarını ekersen ek sana önce AKP'liler sonra Türk milleti müsaade etmeyecektir."

BAŞBAKAN'IN HEDEFİNDE MHP VAR
Bahçeli, Milliyetçi hareket Partisine adaletli olmayan üsluplar ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sürekli saldi nin Belediye Başkanı, meclisırıda bulunduğunu söyledi.

Afyonkarahisar'ın çok önemli bir yer olduğunu anlatan Bahçeli, şunları söyledi: "Milliyetçi, muhafazakar ve Milliyetçi Hareketi yücelten ve yaşatan bir yerdir bunu sakın unutma. Ülkeyi altı yıldır yönettiğini sananlar yeniden iktidara sahip olmak istemeleri mümkün değildir. Şimdi sayın Başbakan bazı konuları belki de siz benden daha iyi biliyorsunuz. Hangi kapılar ardında hangi karanlık odalarda, hangi karanlık ilişkiler ile nasıl ihtilal olduğunu bir hatırlat da MHP'siz bir hükümet olmayacağını hatırlat. Onun için Milliyetçi Hareket Partisi şunu yapmıştır. Ülkesinin mutluluğu ve güveni için çalışmıştır."
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 18:19:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
veli dönmez IP: 195.174.213.xxx Tarih : 7.03.2009 23:58:21

sayın memleket sevdalıları ..erdogan boş vahatlerde konuşuyor.düne kadar gece kondudaydı şimdi dönyada bakan olarak 11 ci sirada zenginlikten acaba bu kaynak nerden ...hiç düşündünüzmü..ani adalek asıl ergeneko  çeteleşme bunlar ak pati..açalım gözümüzü..nereye didiyoruz..bakalım söyle bakan veysel eroglu bizim küyü kaldırmak için uraşıyor..baraj yapmak için..ha benim köyümü zorbalıkla almış ha  ( vatanımı satmış.aynı..afyonlu olarak ...utanç verici bir durum...yorum sizin..uyanın artık..tşk ler..


Mustafa Sezen IP: 78.166.54.xxx Tarih : 7.03.2009 15:56:37

Sayın Bahçeli Afyon'da AKP'ye gerçekten Osmanlı Tokatı atılacak. Ancak bu malesef sizin AKP'den daha iyi olduğunuz için değil, AKP'li Afyon milletvekillerinin "Beceriksiz" olmalarından dolayı, vatandaşa Ankara'da hiç yardımcı olmadıklarından dolayı, yani sırf bunlara tepki için oyumuzu size vereceğiz. Bunu da böyle bilin ve vekilinize de uyarın, vatandaş Ankara'ya ayağına kadar gittiğinde vatandaşa ilgi alaka göstersin Akcan Ağa, yoksa genel seçimde halk onunda dersini verir. Bu arada  sayın Barut'un Belediye Başkanlığını da şimdiden kutluyorum. Saygılarımla