30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Bahçeli'den anket tepkisi

MHP LİDERİ BAHÇELİ'NİN AFYONKARAHİSAR ZİYARETİ

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Dalga dalga yayılan halk ayaklanmaları belirli periyotlarla bir ülkeye sıçramakta, ya siyasi yönetimler değişmekte ya da direnen otoriter yöneticilere küresel ittifak tarafından operasyonlar düzenlenmektedir" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iki günlük Afyonkarahisar ziyareti kapsamında İkbal Termal Otel'de işadamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partilileri ile yemekte bir araya geldi. MHP lideri Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar denilince akıllara cesaretin yılgınlığa, zaferin işgale, milli onurun teslimiyete, sadakatin ihanete üstünlüğünün geldiğini anımsattı. "Ne mutlu bizlere ki, dün düşmanı mağlup eden ceddimizin torunları bugün buradadır" diyen MHP Genel Başkanı Bahçeli, Afyonkarahisar'ın Türk tarihinin kısa bir özeti olduğunu, Türklerin haysiyet ve şeref mücadelesinin abidevi karargahı olduğunu belirtti.

Bahçeli, gündeme getirilen her konunun, çözülmeyi bekleyen her meselenin toplum ve devlet hayatını buhrana ittiğini, kamplaşmayı zincirlerinden boşandırdığını söyledi. Bahçeli, eleştiriye dahi tahammül edemediğini öne sürdüğü iktidarın anlayışının öncülüğünde Türkiye'nin adım adım kaosa sürüklendiğini savundu. Bahçeli, "Çıkarları uğruna hükümetin payandası olmayı sürdüren bu mahfillerin, yaklaşan bunalımları örtmek ve ötelemek maksadıyla riya ve tezahürat yarışına girdikleri tüm çıplaklığıyla ortadadır.

Bu kapsamda her gün bir kuruluşun, içinde sinsi senaryoların saklandığı, düzmece ve dayanaksız 'kamuoyu yoklaması' adı verilen anketlerle milletimizin iradesine engel olmaya çalıştıkları anlaşılmaktadır. Öyle bir hava estirilmek istenmektedir ki; sanki Milletvekilliği Genel Seçimi yapılmış ve bitmiş, neticesi de ortaya çıkmıştır. Nasıl olsa önümüzdeki seçimin galibi ortadadır ve Türkiye'nin tekrar tek parti dönemine gerilemesinde bir sakınca yoktur. Sultan da vardır, hanedanı da işbaşındadır. Esasen özgürlük diyerek çok sesliği bastıran, yayınlanmamış kitapları toplatarak otoriter hevesleri azdıran, bir türlü karara varılamayan ve yıllarca süren davalarla herkesi zan ve töhmet altında bırakan bir siyasi zihniyetin demokrasiden bahsetmesi trajik komik bir durumdur.

Bu zihniyetin, bitmekte olan ömrünü birkaç ay daha uzatabilmek için her türlü rezaleti ve tertibi göze alabilecek ahlaki zafiyete düşmüş olduğu tartışma götürmez bir gerçektir. İçte, inançları istismar ile mazlum ve mağdur rolü; dışta tam teslimiyet üzerine kurgulanan sıfır sorun siyaseti, finale gelmiş ve uçurumun kenarına dayanmıştır. Ne acıdır ki; mukaddesatımız ve milli değerlerimiz bu olumsuzlukların örtüsü olmuş ve yapılanların kamuoyundan gizlenebilmesi için ucuz siyaset malzemesi olarak kullanılmıştır. Bugün, milyonlarca insanımız aç, yoksul, işsiz ve umutsuz olarak ayakta kalma mücadelesi vermektedir. Köylümüz, çiftçimiz, memurumuz yoksuldur, sefalet şartlarına hapsedilmiştir" diye konuştu.

 

"SON DÖNEMDE YAŞANANLAR, GÖRÜNTÜNÜN ARKASINDAKİNİ ORTAYA ÇIKARIYOR"

Türkiye'nin hakim siyasi zihniyetin belirleyiciliği altında köklerinden ve ilkelerinden hızla uzaklaştığını iddia eden Bahçeli, "Bununla birlikte yoğunluk ve etkinlik kazanan çatışma dinamikleri önümüze bir sis perdesi gibi inmiş ve geleceği görme mesafesini sıfıra yaklaştırmıştır. Ne üzücüdür ki; milletimizin her bir ferdinde endişe ve korku hali yaygınlaşmakta, istikrarsızlık sarmalı gittikçe daha da şiddetlenmektedir. Küresel ve yerel ölçekteki gerginlik atmosferi, ufukta belirginlik kazanan fırtınanın adeta habercisi niteliği taşımaktadır.

Ne tarafından bakarsak bakalım son dönemlerde yaşananlar, görüntünün arkasındaki gizli kalan gerçekleri de bir bir ortaya çıkarmaya başlamıştır. Türkiye için kader anı ve tarihi dönüm noktası hızla yaklaşmakta, malum aktörler de kirli oyunlarını sonuca ulaştırmanın son sürat çabası içine girmişlerdir. İnsanlık tarihinin her devrinde değişik ebat ve cesamette sorunlarla karşılaşan aziz milletimiz, bu defa daha tehlikeli ve derinlikli bir açmazla yüz yüze gelmiştir. Türk milleti ya önümüzdeki süreçte birliğini, bütünlüğünü ve bağımsızlığını koruyarak yapılan hesapları boşa çıkaracaktır" dedi.

 

"ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE TÜRKİYE ÇOK ŞEYE GEBEDİR"

Bahçeli, üreten, yatıran, çalıştıran, kazandıran işadamlarının yanlış ekonomi politikalarından dolayı içinden çıkılması çok zor bir duruma geldiğini, terör ve bölücülüğün palazlandığını savundu. Bahçeli, "Anlaşıldığı kadarıyla sivil itaatsizlik adı verilen yeni terör yöntemine karşı Irak'ın kuzeyinde ittifak arayışında olan ve seçimlere kadar Kandil'in sessiz kalması konusunda ricacı olan zihniyetin, Türkiye'yi mahvetmek için 12 Haziran sonrasını beklediği ortadadır. Yeni anayasa hazırlığı kapsamında,

Türklüğün ve üniter yapının alaşağı edilmek üzere geniş bir koalisyonun işbaşında olduğu ve rol paylaşımı eşliğinde belirlenen bölünme senaryolarına ulaşılmak istendiği görülmektedir. Önümüzdeki süreçte Türkiye çok şeye gebedir. Yakın coğrafyalardaki halk depremlerinin yarattığı tsunami, ülke sınırlarımıza dayanmıştır. Dalga dalga yayılan halk ayaklanmaları belirli periyotlarla bir ülkeye sıçramakta, ya siyasi yönetimler değişmekte ya da direnen otoriter yöneticilere küresel ittifak tarafından operasyonlarN'fdnda bırakan bir siyasi zihni düzenlenmektedir" şeklinde konuştu.

 

"TÜRK GİRİŞİMCİ RUHU VATANINA SAHİP ÇIKACAK"

Kendi iktidarlarında Türkiye'nin siyasal yapısının, karşılıklı etkileşim ve dayanışma içinde olacağını ve demokrasinin kökleşmesinde belirleyici hale geleceğini söyleyen Bahçeli, "Kendilerini vazgeçilmez görüp asıl işlerini bir kenara bırakarak, sırça köşklerinde ülke coğrafyasında oluşabilecek her şartta yaşayabileceklerinin pazarlığını ve mesajını yaptırdıkları anayasa çalışmalarıyla verenler, elbette Türk milletinin hasletlerini fazlaca yüreklerinde taşımayanlardır. Bunun için Anadolu'daki Türk

girişimci ruhu vatanına sahip çıkacak ve uzanan kirli elleri mutlaka engelleyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz hazırız. Ve hepinize ses veriyoruz. İktidar olmak istiyoruz ve başaracağımızdan asla şüphe duymuyoruz" dedi.

Bahçeli'ye konuşmasının ardından büyükçe bir tablo hediye edildi.

MHP LİDERİ BAHÇELİ'NİN AFYONKARAHİSAR ZİYARETİ
MHP LİDERİ BAHÇELİ'NİN AFYONKARAHİSAR ZİYARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2011 Cumartesi 00:09:04
Güncelleme :2 Nisan 2011 Cumartesi 09:21:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?