2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'da

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin jeotermal alanında Avrupa'da birinci sırada olduğunu belirterek, "Jeotermal kaynaklarımızdan yeterince istifade edemiyoruz" dedi. 

Afyonkarahisar'daki Thermal Resort Oruçoğlu Otel'de düzenlenen Termal ve Maden Suları Konferansı'nda bir konuşma yapan Eroğlu, jeotermalin Türkiye'deki kullanımının son derece az olduğuna dikkat çekti. Jeotermalden, enerji açısından da istifade edilebileceğini belirten Eroğlu, "Ülkemizin enerjiye ihtiyacı var. Yıllık enerji ihtiyacı artışı yüzde 7.3 civarında. Geçen yıl bu rakam 8.3'e çıktı. Mevcut kendi kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanmamız gerekir" diye konuştu. 

Türkiye'nin jeotermal kaynaklar açısından çok zengin bir ülke olduğunu anlatan Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "600'ü doğal çıkışlı olmak üzere bin üzerinde sıcak su kaynağına sahibiz. MTA çalışmalar yapıyor. 1962'den bu yana 187 adet jeotermal saha keşfedildi. Bu sahaların derinliği yaklaşık 200 bin metre ve 447 sondaj yapılmış. 

Jeotermal alanında dünyada 7., Avrupa'da ise birinci sırada olduğumuzu anlatan Eroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: "Maden suları bakımından da zenginiz. Maalesef Avrupa'da kişi başına yılda 150 litre, Türkiye'de ise 3 litre maden suyu tüketiliyor. Bu kadar kaynağımız olmasına rağmen yeteri kadar istifade etmiyoruz. Jeotermal kaynaklar korunmalıdır. Geri enjeksiyona riayet edilmediğini görüyoruz. Korumazsak bunlar elimizden çıkar ve yüzey suları kirlenir."

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 11:56:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?