2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Bakan Eroğlu Afyonkarahisar'da

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Boğazın kırmızıya boyanmasında İstanbulluların suçu yok. Boğaza akan kanlar, kanalizasyon yoluyla geldi" dedi.

Memleketi Afyonkarahisar'da AK Parti'nin bayramlaşma törenine katılan Bakan Eroğlu, tören öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Eroğlu, boğazın dün kırmızıya bürünmesinin nedeninin kanların kanalizasyona gitmesinden kaynaklandığını söyledi.

Kanalizasyon inşaatı ana kolektörü ve Küçüksu Arıtma Tesisi'nin tamamlanmasıyla bu görüntülerin yok olacağını ifade eden Eroğlu, ufak tefek aksaklıklara rağmen önceki yıllara göre hem kurban kesim yerlerinde hem de dışkı ve sakatların toplanmasında daha başarılı olunduğunu açıkladı.

Kurban bayramları insanların birbirleriyle daha da yakınlaşmasına vesile olduğunu belirten Eroğlu, kurban kesilip etlerinin fakir fukaraya kurallarına göre dağıtılmansın Türk milletimizin ve İslam alemi için önemine değindi.

Kurban Bayramı'na çevre açısından özen gösterdiklerini, önceki dönemlere göre kurallara kurban kesilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Bakan Eroğlu, "Eskiye göre vatandaşlarda kanun, kaide ve mevzuata uyum açısından gerçekten takdire şayan bir uyumu var. Bu bakımdan mevzuata uyarak, kanunlara uyarak usulüne göre kurban kesen herkesi kutluyorum. Tabii bu arada ufak tefek aksaklıklar olmuş olabilir. Ama bunlar geçmişe göre çok azdır. İnşallah bundan sonraki bayramlarda bu konuda çok daha titiz davranılması konusunda gerekli çalışmaları yapacağız. Belediyelerde hakikatten gerek kurban kesim yerlerinin hazırlanması gerek ortaya çıkan bir takım dışkıların, sakatatların ve kanların bertaraf edilmesi hususunda büyük bir gayret içinde olmuşlardır. Bütün belediyelere ve
çalışanlara, emniyeti sağlayan emniyet teşkilatına, polislere gönülden teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"KURBAN KANLARI KANALİZASYON İLE BOĞAZA DÖKÜLDÜ"
Bayramın ilk günü İstanbul'da boğazının kurbanlıkların kanıyla kırmızıya boyandığının hatırlatılması üzerine Bakan Eroğlu, boğazda yaşanan durumu kendisinin de bildiğini söyledi. Konuyu takip ettiği ve İSKİ'nin denize akan kanalizasyon sularıyla ilgili çalışmaları tamamlamasının ardından sorunun tamamen çözüleceğini söyleyen Eroğlu, boğazın kırmızıya bürümesinde İstanbulluların bir suçu olmadığını açıkladı. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Eroğlu, "Boğazda şu anda bir kaç noktada kanalizasyon inşaatı ana kolektörde devam ediyor. Bu kolektörler benim tarafımdan başlatılan Küçüksu'daki Atık Su Arıtma Tesisi ile denize bağlanacak. Şu anda bazı yerlerdeki tüneller bitmedi. Bağlantıların tünellerle geçilmesi gerekiyor. Dolayısıyla yaşanan durum kanalizasyona dökülen kanların denize gitmesinden kaynaklanıyor. Yoksa vatandaşların oraya denize bir şey dökmesinden kaynaklanmıyor. Özellikle o bölgede şu an inşaat çalışmaları devam ediyor. İSKİ tarafından gece gündüz çalışmalar yürütülüyor. İnşallah kısa zamanda da bu atık su tesislerine bağlanarak problem kökünden çözülecektir. Problem bundan kaynaklanıyor. Yoksa vatandaşlar denize kurban kanlarını dökmüş değillerdir" diye konuştu.

"KIL KEÇİLERİ FİDANLARA ZARAR VERİYOR"
Geçen yıl kurban bayramında kıl keçilerinin kesilmesiyle ilgili tavsiyenin hatırlatılması üzerine Eroğlu, kıl keçilerine karşı olmadıklarını ancak kıl keçilerinin yeni dikilen fidanlara zarar vermesini önlemek istediklerinden bu yönde bir çağrılarının olduğunu belirtti. Fidanların zarar görmesini engellemek istediklerini ifade eden Eroğlu, insanların bu konuda hassas davranmaya başladığını belirtti.

Yolsuzluk Kurulu çalışmalarıyla ilgili ise çalışmaların devam ettiğini açıklayan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bütün bakanlıkların bu konuda hassas olduğunu anlattı. Yolsuzluklar sıkı takipleriyle önlendiğini belirten Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Arada bir takım yanlışlık yapanlar olabilir. Onlar da yakalanıyor. Görüyorsunuz cezasını çekiyor. Dikkat edilirse eskiye göre herhangi bir hortumlama yok. Bankalar hortumlanmıyor. Her şey yerli yerinde. Vatandaşlar çalışıyor. Özenle takip ediyoruz. Usulsüzlük yapanları da mutlaka cezasız bırakmayız. Zaten hükümetimiz de bu konuda çok hassas. Eskiye göre çok daha büyük bir iyileşme oturdu."

iha
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2008 Salı 21:46:40
Güncelleme :9 Aralık 2008 Salı 21:53:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?