30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Bakan Eroğlu Afyonkarahisar'da

ÇEVRE VE ORMAN BAKANI  EROĞLU AFYONKARAHİSAR'DA

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, CHP'nin '2B Barışı' projesine tepki göstererek, "CHP'de, silgisi kalemden önce biten bir parti haline geldi. Silgisi çok çabuk bitiyor, 12 Haziran'da millet de onları defterden silecektir" dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bir dizi ziyaret ve temel atma törenleri için geldiği Afyonkarahisar'da milletvekili adayları ile kahvaltıda buluştu. Bakan Eroğlu, yaptığı basın toplantısında Afyonkarahisar'a yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek, yeni yapılacak projeleri anlattı. Çanakkale'ye kurulan simülasyon müzesinin daha büyüğünün Afyonkarahisar'a kurulacağı müjdesini veren Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bu konu ile ilgili araştırma çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi. Bakan

Eroğlu, Afyonkarahisar'a kurulacak simülasyon müzesinin dünyanın en büyüğü olacağını belirtti. Eroğlu, Afyonkarahisar için 2023 vizyonu oluşturduklarını anımsatıp, Mayıs ayının sonunda 2023 vizyonu ile ilgili çalışmalarını ortaya koyacaklarını belirterek, "Diğer partiler ne yapıyor bilmiyorum, biz onunla ilgilenmiyoruz" dedi. Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'ı yemyeşil yapmak için çalışmalarını artırarak devam ettiklerini, Afyonkarahisar'dan gelip geçenlerin yeşillendirme çalışmalarını gördükten sonra kendi şehirlerinin de Afyonkarahisar gibi olması için talepte bulunacaklarını söyledi.

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından basın mensuplarının 2B arazileri ile ilgili sorularını cevapladı. 12 Haziran seçimleri için '2B Barışı' projesi ile ilgili olarak Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) sert bir dille eleştiren Eroğlu, daha önce AK Parti'nin 2B arazilerinin tespiti için yasal düzenlemeler yaptığını, CHP'nin ise buna karşı çıktığını söyledi. Bakan Eroğlu, "Hükümetimize gelinceye kadar herkes buraları satalım demiş ama satamamış. Çünkü tespitler yok. Ellerinde tapu yok. Devletin de tapusu yok. Milli Emlak Genel Müdürlüğü bunu satacak da elinde tapu olması lazım" dedi.

Hükümet olarak bunun farkına vardıklarını anlatan Eroğlu, şöyle konuştu: "Orman kadastrosu tamamlanmamıştı. Bizden önce yüzde 25'ti. Biz hemen çalışmalara başlayarak bunu yüzde 95'e çıkardık. Bu yılın sonunda yüzde 100'e ulaştıracağız. Orman kadastrosu eksikti. 2008 yılında Tapu Kadastro Kanunu'nda bir değişiklik yapmak üzere 2B alanlarında tapu ve kadastro işlemlerinin yapılması, kullanım kadastrosunun çıkarılması ve Hazine adına tapu ve tescil işlemlerinin yapılmasına dair kanun çıkardık. CHP, bunları anlatmamıza rağmen benim başkanlığımda Bakanlığımızın elemanları anlatmasına rağmen gitti Tapu ve Kadastro Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanunun yürütmesini durdurulması ve iptali için Anayasa Mahkemesi'ne müracaat etti" dedi.

CHP'nin 2B konusunda farklı görüşler ortaya koyduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Siz hem 2B Barışı diye bir proje atacaksınız seçim zamanı hem de Anayasa Mahkemesi'ne bunun tespitine dair Tapu Kadastro Kanunu'nda yapılmış olan değişikliği iptal etme ve yürütmeyi durdurmak için dilekçe vereceksiniz. Bizim Afyonkarahisar'da buna 'Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu' derler. CHP bu konuda çok samimiyetsizdir"

Vatandaşın CHP'nin ne düşündüğünü bildiğini kaydeden Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bizim hükümetimiz zamanında 1 metrekare orman işgal ettirmedik. Ormanları koruduk, orman alanlarını genişlettik. CHP bunu istismar için ortaya atmıştır. Vatandaş bunun farkındadır. Sandıkta da onları sandığa gömecektir. İlkokul veya liselerde çocuklar olur. Habire defteri karalar, habire silgiyle siler. Biz onlara hoca olarak şöyle derdik: 'Bir talebenin silgisi kaleminden önce bitiyorsa o çok yanlış yapıyordur.' CHP

de silgisi kalemden önce biten bir parti haline geldi. Silgisi çok çabuk bitiyor, 12 Haziran'da millet de onları defterden silecektir."

EN ÇEVRECİ HÜKÜMET BİZİZ

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, çevre ile ilgili bir başka soruya da elini masaya vurarak en çevreci hükümetin AK Parti olduğunu söyledi. Binlerce çevre mühendisi yetiştirdiğini, üniversitelerde kendi kitabının okutulduğunu hatırlatan Bakan Eroğlu, şöyle konuştu: "Biz çevre konusunda gelmiş geçmiş hükümetler arasında, bunu masaya vurarak söylüyorum, en çevreci hükümet bizim hükümetimiz. Bu rakamlarla sabit. Hangi konuya bakarsanız bakın, biz 3'e, 5'e, 7'ye katladık geçmiş dönemi. Ben kendim

çevreciyim, binlerce çevre mühendisi yetiştiren bir kişiyim. Üniversitelerin çoğunda hâla benim kitabım okutuluyor. Çevrecilik, ülkeyi sevmek, ülkeyi yaşanabilir hale getirmektir. Ağaçlandırmada yılda 117 milyon fidan üretilirken, biz 535 milyon fidan üretiyoruz. 500 bin hektarda çalışma yapıyoruz. Atık suların ancak yüzde 30'u arıtılırken biz şu an yüzde 73'e çıkardık."

ÇEVRE VE ORMAN BAKANI  EROĞLU AFYONKARAHİSAR'DA
ÇEVRE VE ORMAN BAKANI  EROĞLU AFYONKARAHİSAR'DA
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2011 Çarşamba 14:07:02
Güncelleme :21 Nisan 2011 Perşembe 01:05:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?