30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Bakan Eroğlu'na büyük ilgi

BAKAN EROĞLU AFYONKARAHİSAR'DA

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, eski hükümetleri eleştirerek, "Bir tarafta ezilip büzülen bir hükümet, bir tarafta şanlı milletin gururuna yakışır, dik bir davranış. Artık, başı dik bir Türkiye var, bu yeter" diye konuştu.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın merkezindeki ziyaretlerinin ardından memleketi Şuhut'un Karacaören, Karaadilli ve Anıtkaya beldelerini ziyaret etti. İlk olarak Karacaören beldesini ziyaret eden Bakan Veysel Eroğlu, burada hemşehrileri tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Kendisini bekleyenlere hitap etmek için kürsüye gelen Bakan Eroğlu, Karacaören'i en Türkiye'nin en güzel beldelerinden bir tanesi haline getirmek için çalışacaklarını söyledi.

Karacaören'deki programının ardından Karaadilli beldesine geçen Bakan Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı tamamlanan 3 dev tesisin açılışını gerçekleştirdi. Sağnak yağmur altında kendisini bekleyenlerle selamlaşan Bakan Eroğlu, öğrencilerin sergilediği halk oyunları gösterilerini izledi. Yağmurdan kaçarak protokolün bulunduğu kapalı alana gelenlerle yakından ilgilenen Bakan Eroğlu, bazı vatandaşlara su verdi, bazıları ile de sohbet edip fotoğraf çektirdi.

Bakan Eroğlu törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin artık başının diğer dünya ülkeleri arasında başının dik olduğunu kaydetti. DSİ Genel Müdürlüğü'ne başladığı zamanda bin 600 tane projenin ihalesinin yapıldığını ancak bu projelerin de sadece yüzde 10'unun tamamlandığını söyleyen Bakan Eroğlu, ihalesi yapılan projelerin toplam maliyetinin 52 milyon lira, 30 milyon lira da DSİ'nin borcu bulunduğunu anlattı. Bakan Eroğlu, DSİ'yi 82 milyon lira borç ile devraldığını, DSİ'nin o zamanki bütçesinin 2 milyon

lira olduğunu, bütün işlerin ortalama bitiş süresinin 41 yıl olarak hesaplandığını ifade etti. Basit bir göletin 15-20 yılda bittiğini anımsatan Bakan Eroğlu, eski dönem ile şimdiki dönem arasındaki farka dikkat çekti.

Önceki hükümetleri de eleştiren Bakan Eroğlu, AK Parti hükümetinden önce 22 bankanın iflas ettiğini, 50 bankanın da hortumlandığını, IMF'ye de 23.5 milyar dolar borçlanıldığını dile getirdi. Borçlu kişinin yürüyüşünün bile değişik olduğunu ileten Bakan Eroğlu, şöyle konuştu: "Nitekim IMF heyeti, geçmişte her geldiği zaman, hükümetlere sanki kral gelmiş gibi bütün istediklerini, taleplerini yazdırır, kabul ettirir, sonra gururlu bir şekilde, mağrur bir eda ile Türkiye'den ayrılırdı. Şimdi aynı edayı,

davranışı Recep Tayyip Erdoğan'a da yapmak istediler. Ama Başbakanımız masaya yumruğunu vurdu, 'Biz büyük ve şanlı bir milletiz. Ya bizim dediğimiz şartlarda kabul edersiniz ya da sizlere güle güle deriz' dedi. Sonuçta bizim dediklerimizi kabul etmediler ve güle güle gittiler. Biz IMF'siz, başımız dik olarak yolumuza devam ettik. İşte fark bu. Bir tarafta ezilip büzülen bir hükümet, bir tarafta şanlı milletin gururuna yakışır, dik bir davranış. Başı dik bir Türkiye var, bu yeter."

Bakan Eroğlu'nun konuşmasının ardından 3 tesisin açılışı gerçekleştirildikten sonra Anıtkaya beldesini ziyaret etti. Bakan Eroğlu, Anıtkaya'nın ardından Kütahya'ya kara yolu ile hareket etti.

BAKAN EROĞLU AFYONKARAHİSAR'DA
BAKAN EROĞLU AFYONKARAHİSAR'DA
BAKAN EROĞLU AFYONKARAHİSAR'DA
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2011 Pazartesi 19:07:01
Güncelleme :30 Mayıs 2011 Pazartesi 19:24:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?