1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Bal ormancılığı örnek oldu

AFYONKARAHİSAR’DA BAL ORMANCILIĞI

Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürü Zekeriya Mere, Şuhut ilçesi Ağzıkara köyünde 750 dönüm araziye kurulan bal ormanının ülke genelinde ve yurt dışında örnek bir çalışma olduğunu söyledi.

Bal ormancılığında bir ilki başardıklarını ifade eden Orman İşletme Müdürü Zekeriya Mere, şu ana kadar bal ormanına 29 türden 120 bin fidan dikildiğini belirtti. Halen bal ormanına 7 ile 8 bin arasında arı kovanı konulabilecek durumda olduğunu dile getiren Mere, "Bal ormancılığında yurt içinde ve yurt dışında beğenilen doğa projelerinin başında yer aldığını söyleyebiliriz. Bal ormanı kurulan Şuhut Ağzıkara köyünde 29 türden 120 bin fidanı 750 dönüm araziye dikimi yapıldı” dedi.

Bal ormancılığını Afyonkarahisar genelinde devam ettireceklerini anlatan Mere, Çayırbağ beldesinde ve Bayat ilçesinde gölet yakınlarına bal ormanı kurmak için projeler hazırlandığını ifade etti. Macaristan'dan bir heyetin bal ormanlarını incelemek ve bilgi almak için Afyonkarahisar'a geleceğini de sözlerine ekleyen Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürü Zekeriya Mere, bal ormancılığının yanı sıra 2010 yılının ilk altı ayında 1,5 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını kaydetti

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2010 Salı 10:26:03
Güncelleme :16 Haziran 2010 Çarşamba 11:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?