2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Balandı istifasının perde arkası

AKP’den istifa ettiğini açıklayan Afyon Milletvekili Reyhan Balandı’nın tepkisinin arkasında Afyon yönetimi ile çatışma var. İşte Balandı’nın istifasının perde arkası;

İstifasını TBMM Başkanlığı yerine AKP Grup Başkanlığı’na veren Balandı, dilekçesinde "Gördüğüm lüzum üzerine partiden istifa ediyorum" dedi.

Balandı, yaklaşık bir saat boyunca AKP Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile bazı milletvekilleri tarafından ikna edilmeye çalışıldı.

Oldukça gergin olduğu gözlenen Balandı, çıkışta basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Balandı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a daha önce istifa dilekçesini verdiğini; ancak Erdoğan’ın kabul etmediğini söyledi.

Balandı, "Ülkemin çıkarı için 17 Aralık’ı bekledim. 17 Aralık geçince kararımın doğru olduğunu bir kez daha gördüm. İlkelerim doğrultusunda istifa ettim" diye konuştu.

Balandı’nın Afyon İl Başkanı Burhanettin Çoban ile sorunlar yaşadığı ve görevden alınması için parti yönetimine talepte bulunduğu öğrenildi. Partinin geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısı’nda da Çoban’ın görevden alınmadığını duyan Balandı, bugün istifasını verdi. Balandı’nın istifası ile Ak Parti’nin Meclisteki sandalye sayısı 367’e düştü.

BALANDI’DAN BEKLENMEYEN HAREKET

Öte yandan bütçe görüşmelerinin yapıldığı TBMM Genel Kurulu, bugün ilginç bir görüntüye sahne oldu. İstifa kararı alan Balandı, Genel Kurulun sabahki oturumunda AK Parti yerine CHP sıralarının en arkasına oturdu. Ayrıca Balandı’nın istifa dilekçesinin Meclis Başkanlığı yerine Grup Başkanlığı’na vermesi dikkat çekti. Daha önce Sivas Milletvekili Ömer Kulaksız da istifa dilekçesini, Grup Başkanlığı’na vermiş; ancak grup işleme koymadan Kulaksız’ı ikna etmişti.

Haber7
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 08:52:33
Güncelleme :29 Aralık 2004 Çarşamba 13:03:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?