30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Bana yatırım sorun, hizmet sorun!

BAKAN EROĞLU'NUN KASET YORUMU

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, işadamlarının karşılaştıkları bürokratik engelleri ortadan kaldırmaya çalıştıklarını söyledi. Veysel Eroğlu, MHP'deki kaset skandalına ilişkin olarak, 'Hiç kimsenin şahsi meselesi ile ilgilenmiyoruz. Geçmiş olsun' demekle yetindi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 2010 yılında Afyonkarahisar'ın gelirler vergisi birincisi olan Mehmet Çakmak ile Kurumlar Vergisi birincisi Şuayp Demirel'e plaket verdi. Çakmak Marble Otel'de düzenlenen plaket töreninde konuşan Eroğlu, hükümet olarak işadamlarının önünü açmaya, işadamlarının karşılaştıkları bürokratik engelleri ortadan kaldırmaya çalıştıklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bütün bakanlara bu konuda talimat verdiğini belirten Eroğlu, bürokrasiden gelen bir kişi olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu: "Ben şunu gördüm, çoğu kere bürokrasi işadamlarının önünü tıkıyor. Hatta bir tarihte ben bunu söylediğim zaman gazeteler 'Bürokrasiden şikayet eden bürokrat' diye yazmışlardı. Öyle ki bazen bakıyorsunuz, bir ruhsat için 160 yerden imza almak gerekiyor. Hatta bizde de ben geldiğim zaman bakanlığa baktım ÇED'le ilgili ya da başka bir izin almak için 169 yerden izin alınması lazım. Benim canım sıkıldı, dedim ki, 'e-çevre diye bir program hazırlayın.'19'a indirdik. İşadamımız artık internete girerek hiçbir yere gitmeden sadece bize kahve, çay içmeye gelmek suretiyle e-çevre programı ile izinleri alır hale geldik."

BANA YATIRIM SORUN, HİZMET SORUN

Bakan Eroğlu, bir basın mensubunun 'CHP'den sonra MHP'de kaset skandalıyla' ilgili sorusuyla karşı karşıya kaldı. Eroğlu, "Siz bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna, şöyle karşılık verdi: "Biz onlarla ilgilenmiyoruz. Onlar herkesin şahsi meselesi. Biz hizmet yapmak peşindeyiz. Vaktimiz yok onlara. Hiç kimsenin şahsi meselesi ile ilgilenmiyoruz. Bizim öyle bir tavrımız yok. Geçmiş olsun. Ancak şunu ifade edeyim. Bizim projelerimiz var, projelerimizi anlatacağız. O tür şeyleri bize sormayın. Bana yatırım sorun, hizmet sorun, baraj, gölet, yol, havaalanı sorun. Onlarla kafamı meşgul etmeyin. Ben merak etmedim bile."

İşadamı Şuayp Demirel de şu ana kadar hem devletten hem de sivil toplum kuruluşlarından birçok ödül almasına rağmen kendisine ilk kez konuşma fırsatı tanındığını, bu nedenle memnun olduğunu söyledi. İşadamlarının kamu görevini yerine getirdiğini anımsatan Demirel, Türkiye'nin 2023'teki hedefi olan 500 milyar dolarlık ihracat hedefini geçeceğine inandığını anlattı.

Plaket töreninin ardından Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, işadamları Mehmet Çakmak ve Şuayp Demirel'e birer çini tabak hediye etti.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'daki programının ardından Konya'nın Akşehir ilçesine gitti.

BAKAN EROĞLU'NUN KASET YORUMU
BAKAN EROĞLU'NUN KASET YORUMU
BAKAN EROĞLU'NUN KASET YORUMU
BAKAN EROĞLU'NUN KASET YORUMU
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2011 Perşembe 12:03:05
Güncelleme :28 Nisan 2011 Perşembe 22:56:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?