3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Banka soygunu tatbikatı

Afyonkarahisar'da bir bankadan "tatbikat" amaçlı olarak verilen soygun alarmı, hareketli saatlerin yaşanmasına sebep oldu. Hiçbir şeyden haberi olmayan çok sayıda polis ekibi, ellerindeki silahlarla banka şubesine geldi.

Edinilen bilgiye göre, denetleme ve incelemelerde bulunmak üzere Afyonkarahisar'a gelen İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi Alper Orkun, Sanayi Sitesi'ndeki Halkbank Şubesi'nden soygun alarmı verdi. 155 Polis İmdat hattından yapılan "banka soygunu" anonsu üzerine, çok sayıda resmi ve sivil polis ekibi bölgeye sevk edilirken, "sözde" soyguncuların kaçma ihtimaline karşı birçok yol trafiğe kapatıldı. Emniyet müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin bile haberinin olmadığı soygun tatbikatı sırasında başarılı bir çalışma sergileyen polis ekipleri, 2 dakika gibi kısa bir sürede olay yerine intikal etti. Bu arada, soygun tatbikatından haberi olmayan bazı sivil ekipler, ellerindeki otomatik silahlarla bankaya geldi.

Afyonkarahisar Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Özel, "Mülkiye başmüfettişimiz denetleme amaçlı buradaydı. Bizim de haberimiz olmadan tatbikat yaptırmış. Soygun yok, herhangi bir şey yok. Öğrendiğimize göre ekiplerimiz 2 dakikada olay yerine gelmiş. Başarılı geçmiş. Konu bundan ibaret" dedi.

Soygun alarmını veren Mülkiye Başmüfettişi Alper Orkun ise basın mensuplarına herhangi bir açıklama yapmadı.
iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 17:32:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?