3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Baraj ve sulama projesinin temeli atıldı

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılacak olan baraj ve sulama projesinin temeli atıldı.

Şuhut ilçesine bağlı Ortapınar köyünde düzenlenen temel atma töreninde konuşan, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, barajın getireceği hasıla ve bölge tarımına sağlayacağı katkının, çok büyük önem taşıdığını söyledi. Şuhut halkının toprağı ile barışık ve çalışkan bir halk olduğunu ifade eden İmga, "Bunu yıllar önce Şuhut kaymakamı görevinde bulunduğum zamandan beri biliyorum. Baraj sulamanın yanı sıra, tamamlandığı zaman balıkçılık gibi bölgeye yeni ekonomik aktiviteler de sağlayacaktır.

Su rezervlerinin çok iyi tespit edilerek suyun çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Geriye dönüp baktığımızda 2003'ten bu yana son derece rasyonel projelerin hayata geçirilmiş olduğunu görüyoruz. Bu baraj su taşkınlarını önleyeceği gibi bölge tarımına da önemli bir kaynak olacaktır'' diye konuştu. DSİ Genel Müdürü Haydar Koçaker ise, su kaynaklarından daha çok istifade edilebilmesi için DSİ çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini hatırlattı.

Koçaker, ''Hizmet yarışında koşar adımlarla ilerliyoruz. Ortapınar Barajı, 1 milyon 270 bin metre küp su toplayacak ve 3 bin 850 dekar tarım arazisinin sulanmasını sağlayacaktır'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri tarafından temel atma töreni gerçekleştirildi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2007 Pazartesi 10:26:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vedatalpakın IP: 88.250.67.xxx Tarih : 9.07.2007 20:35:42
AFYON İÇİN ÇOK İYİ BİR GELİŞME DEVAMINI DİLERİZ