2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Baraja 70 bin yavru balık atıldı

Afyonkarahisar'a bağlı İscehisar ilçesi Seydiler beldesinde yapımı tamamlanan Seydiler Barajı'nın açılışı yapıldı.


Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 92 tesisin toplu açılışını Ankara'dan telekonferans eşliğinde yaptı. Barajın açılış törenine Vali Haluk İmga, Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, İl Jandarma Komutanı J. Albay Ünal Ödemiş, İl Emniyet Müdür Vekili Hasan Şahin, DSİ 18. Bölge Müdürü İsmail Hakkı Ertekin, daire müdürleri ilçe ve belde belediye başkanları, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.


SEYDİLER BARAJINA 70 BİN YAVRU BALIK ATILDI
DSİ tarafından yapılan 92 tesisin toplu açılışı töreni Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımları ile telekonferans sistemiyle Türkiye genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar'da da gerçekleşti.


Vali Haluk İmga, barajda balıklandırma çalışmalarının başladığını ve 70 bin yavru balığın baraja atıldığını söyledi. Konuşmaların ardından barajın açılışını Ankara'dan telekonferans sistemi ile Bakan Eroğlu ve TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı Sait Açba yaptı. Seydiler halkı barajlarının açılışı nedeni ile yaşadıkları sevinci "yaşasın su taşımaktan kurtulduk" sözleriyle dile getirdi. Tören sonrası Afyonkarahisar Valisi İmga ve protokol üyeleri Seydiler Belediye Başkanı Ethem Koç'u makamında ziyaret
ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 16:43:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?