1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Baraja karşı çıkmak çılgınlık!

DÜNYA SU GÜNÜ

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Bizim barajlara ve göletlere ihtiyacımız var. Bunların yapılmasına karşı çıkmak çılgınlıktır. Kimse kusura bakmasın, bu çılgınlıktır" dedi.

Dünya Su Günü Kutlama etkinlikleri Afyonkarahisar'da Korel Termal Otel'de başladı. Programa Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Haydar Koçaker, Devlet Meteoroloji İşleri (DMİ) Genel Müdürü Mehmet Çağlar, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri, DSİ ve DMİ Bölge Müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda konuşan Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, suyun hayati bir önem taşıdığını belirterek "Sudan ucuz ne demek? Bunu lügatten

silmemiz lazım. Sileceğiz bunu. Sudan ucuz diye bir şey olamaz. Çölde susuz kalan bir kişiye, 'bütün servetin karşılığında bir bardak su vereceğiz' deseler, hiç tereddüt etmeden bütün servetini verir. O zaman sudan ucuz cümlesinin yanlış olduğu bu örnekle ortaya çıkıyor. Su kaynakları çok önemli. Bütün dünyada su kaynakları azalıyor. Afrika'da sağlıklı su bulamayan milyonlarca insan var. Bu nedenle suya erişmek çok önemlidir" dedi.

TÜRKİYE'DE BARAJ VE GÖLETLERİN YAPILMASI BİR ZARURETTİR

Gölet ve barajların önemine değinen Eroğlu, baraj ve göletlerin yapılmasının bir zaruret olduğunu ifade etti. Türkiye'de baraj ve göletlerin yapılmasının bir zaruret olduğunu anlatan Eroğlu, şunları söyledi: "Bunu keyif için yapmıyoruz. Bu bir zarurettir. Türkiye'de yağışlar bölgelere ve mevsimlere göre farklılık göstermektedir. Kışın biriktirdiğiniz suyu yazın veremezseniz, ne şehirlere, ne sulamaya ne de sanayiye su veremezsiniz. Bu maksatla baraj ve gölet yapıyoruz. Kışın yağan yağmuru biriktirip, yazın vatandaşa veriyoruz. Biz de Avrupa ve Kanada'da olduğu gibi sürekli akan nehirler yok. Oraların ihtiyacı olmayabilir. Onların tuzları kuru. Ama bizim barajlara ve göletlere ihtiyacımız var. Buna karşı çıkmak çılgınlıktır. Kimse kusura bakmasın, bu çılgınlıktır."

Konuşmasını 'Su gibi aziz olun' sözleriyle tamamlayan Bakan Eroğlu, daha sonra Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuarı Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinin keman resitalini dinledi. Bakan Eroğlu, "Su Kalitesi" konulu afiş, resim ve fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere plaketlerini takdim etti. Ödül töreninin ardından Bakan Eroğlu, kent protokolü ile birlikte Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen serginin açılış kurdelesini kesti. Bakan Eroğlu burada canlı yayın yapan Meteoroloji'nin Sesi Radyosu'na katılarak dinleyicilerin Dünya Su Günü'nü kutladı.

DÜNYA SU GÜNÜ
DÜNYA SU GÜNÜ
DÜNYA SU GÜNÜ
DÜNYA SU GÜNÜ
DÜNYA SU GÜNÜ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 13:24:05
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 17:38:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
*sezar* IP: 78.170.217.xxx Tarih : 7.04.2010 16:36:08

bence bakan çok iyimser konuşmuş. sanki baraj ve göletler zararlıymış gibi bu ülkede bazı cahiller tüm yapılan işlere karşı çıkıyor. ben bunu anlayamıyorum.   zaten yaradan çok zarar veren projeler yapılmaz. Ama son dönemde bazı insanlar her türlü projeye karşı çıkıyor. amaç nedir düşünmek gerek?