1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Bardakoğlu'ndan cuma vaazı

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI BARDAKOĞLU, CUMA VAAZINI AFYONKARAHİSAR'DA VERDİ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, cuma namazı vaazını Afyonkarahisar İmaret Camii'nde verdi.

Ziyaretlerde bulunmak ve temel atma törenine katılmak üzere Afyonkarahisar'a gelen Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, cuma namazı vaazını merkez İmaret Camii'nde verdi. Bardakoğlu, vaazında Miraç Kandili ve namaz konusunu işledi. Namaz kılmanın aradan çıkarılacak bir borç olmadığını söyleyen Bardakoğlu, namazın Allah'ın huzuruna çıkma olduğunu belirtti. Bardakoğlu, namazın insanın zihnini, kalbini temizlediğini, insan ruhunu da arındırdığını ifade etti. Namazın insanı her türlü kötülüklerden uzak

tuttuğunu vurgulayan Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, "Müslümanlık Allah'ın kulu olmaktır. Namaz da bunu bize sağlar" diye konuştu.

Miraç'ın da Peygamber'imizin (SAV) Allah tarafından mükafatlandırılması olduğunu dile getiren Bardakoğlu, üç ayların, insanların koşuşturma arasında durup soluklanması ve kendisini temizlemesi olduğunu anlattı. Bardakoğlu, bu yüzden Müslümanların üç ayları ve kandilleri çok iyi değerlendirmesi gerektiğinin altını çizdi. Cuma namazını da İmaret Camii'nde kılan Bardakoğlu, namaz sonrası cami bahçesinde bir vatandaşın cenaze namazına da katıldı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI BARDAKOĞLU, CUMA VAAZINI AFYONKARAHİSAR'DA VERDİ
DİYANET İŞLERİ BAŞKANI BARDAKOĞLU, CUMA VAAZINI AFYONKARAHİSAR'DA VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2010 Cuma 15:53:04
Güncelleme :9 Temmuz 2010 Cuma 17:50:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?